efes edişın
/tr/
Other urls found in this thread:
youtube.com
youtube.com
youtube.com
youtube.com
youtube.com
hepsiburada.com
twitter.com
İnşaall*x berabere biterde gece gece kafamız korna sesleriyle sikilmez.
İnşallah fenerbahce kazanacak. Zaten fetosaray b*ş*kşehir geçmez
>2019
>futbol
>2k19
>ülkenin para tuvalet kağıt oldukça
>yanıyoooooooooooooooommmmmmmmm
İnşallah galatasaray ananızı ağlatacak, Ali göc başkann len
Cute pupper.
Ali Koç Başkan Fenerbahçe Şampiyon
Bu ben degilim, aramizda 2. bir hollandanon var
ben yeni geldim
Hollandali var diye biliyorum.
bsg amk bulutları
>ohk o kadar bulut içinde güneşli yerdeyim
Modern Amerikan kültürel emperyalizmi, internet sayesinde bütün diğer kültürleri etkisi altına alıp, yeni, batı odaklı melez kültürler yaratmıştır. Sizce Çin'de böyle bir şey yapabilir mi?
Ekonomik olarak zaten Cin birsey yapiyor (örnek olarak avrupa, africa ve diger asya ülkelerindeki yatirimlar). Bundan sonraki asama kültürel olacaktir muhakkak. Bilirsin zamaninda ABD'de öyle baslamisti (örnek ekonomik olarak marshall yardimi). Ama ABD nin kültürü zaten avrupaya daha yakin idi. Cin ile cok büyük fark var.
gerçekten slavların orospu oluşunu bilmesem, gidip kıyacağım nikahı birisine.
Onlar da vitaminsiz bi Türko gelse de benle evlense diye bekliyodu.
otuzbir çek geçer khâjem
Polanyali bir kiz ile uzun süre bir iliskisi olan bir tanidigim var idi. Elinde sonunda birakti kizi, anasi istememisti gerizekalinin. Sonra kisa bir süre sonra bir Turk kiziyla evlenmisti. Hayat ne garip. Polanyali kiz iyi birisiydi, bunu hak etmedi.
İyi olmuş işte kız T*rk aile dinamiklerini görse şok geçirirdi.
sende haklisin
bizim ailede yabancı gelin var hocam ki istediğin karı hakkında da ailenin söz söyleme hakkı bulunmuyor. avustralyalımız da var, tayvanlımız da.
>istediğin karı hakkında da ailenin söz söyleme hakkı bulunmuyor
Sanslisin, bizim ailede'de istedigin kisiyle evlenebilirsin, karisma yok. O benim tanidigim benim aileden degildi zaten, kendileri karadenizli muhaffazakar kesimden.
>karadenizli
onların muhafazakarlığını sikiyim, insan hesabına alanın amına koyayım.
Zaza kaç çabuk ordan kaççççç
...
>Jow Forums
Öldür kendini adamım
I love Turkey :)
>Öldür kendini adamım
Did you take this pic?
Haklı ama, Jow Forumsten daha kötü tek tahta Jow Forumsdur
ironic olarak giriyorum pola zaten kocum
yes, during my trip to turkey last january.
20 yil önce gitmistim, hey gidi günler hey.
Bizim aile öyle dallı budaklı değil, karışacak birileri yok yani çok ve bir yabancı ile evlensem muhtemelen direkt "sikerim kültürümüzü!" falan demediği sürece sıkıntı olmaz.
>14.04.19
>No Turkish GF :(
>14:32:10
>No Turkish GF :(
>d*tch GF :(
Namefagging mi yapsak ne? Bizi nasil ayirt edebilecekler 2. hollandanon?
Dönerci 1 Dönerci 2 yazın.
Kimin kim olduğu bize ne amk?
Yanlis anlasilma olmasin diye
>yineipne
>sadece 2 hollandanon var mis
Da cok var
>Namefagging mi yapsak ne?
Gerek yok benim Türkcem ilk okul tier, belli olur
Hangimiz turkce egitim aldik ki anasini satayim
Yarram kaç tane türk bayraklı var biz karışmasın diye birşey yapıyor muyuz?
açıkçası user, bu devirde kimsenin kiminle beraber olduğu kimse tarafından pek siklenmiyor. ben evlenebileceğimi de düşünmüyorum, çünkü istediğim kadın profili sosyoekonomik olarak benden ve ailemden kat ve kat üstün. ailem tam bir "köylü", akrabalarım desen aynı kefeye konmamak için elimden geleni yaparım. bazen konuşuyorum mesela o annesinin "2.koca sevdası"ndan bahsediyor ben ise annemin, babam ve akrabalarım tarafından ezilmemesi için daha ne kadar mücadele edebileceğimden. o bana yaşadığı cafcaflı hayattan bahsediyor, ben ise borçlarımı ödemek için her gün daha fazla çalışmam gerektiğinden... onun tümüyle beni, sosyoekonomik sebeplerden terk ettiğini düşünüyorum. bilmiyorum belki de hüsnü kuruntudan ibaret.
Kendimi özel hissetmek istedim
Bunun için insanlar genelde çaprazgiyim eyleyip götüne dildo sokuyor tb.h
Millet de anlıyor zaten kimin kim olduğunu, merak etme.
zorT
...
Miaou
O sırada İsa’nın yoluna ilişkin büyük bir kargaşalık çıktı. Artemis Tapınağı’nın gümüşten maketlerini yapan Dimitrios adlı bir kuyumcu, el sanatçılarına bir hayli iş sağlıyordu. Sanatçıları ve benzer işlerle uğraşanları bir araya toplayarak onlara şöyle dedi: “Efendiler, bu işten büyük kazanç sağladığımızı biliyorsunuz. Ama Pavlus denen bu adamın, elle yapılan tanrıların gerçek tanrılar olmadığını söyleyerek yalnız Efes’te değil, neredeyse bütün Asya İli’nde çok sayıda kişiyi kandırıp saptırdığını görüyor ve duyuyorsunuz. Hem bu sanatımız saygınlığını yitirmek tehlikesiyle karşı karşıyadır, hem de ulu tanrıça Artemis’in Tapınağı’nın hiçe sayılması ve bütün Asya İli’yle bütün dünyanın tapındığı tanrıçanın, ululuğundan yoksun kalması tehlikesi vardır.”
Oradakiler bunu duyunca öfkeyle doldular. “Efesliler’in Artemisi uludur!” diye bağırmaya başladılar. Kent büsbütün karıştı. Halk, Pavlus’un yol arkadaşlarından Makedonyalı Gayus ve Aristarhus’u yakalayıp sürükleyerek birlikte tiyatroya koşuştu. Pavlus halkın arasına girmek istediyse de, öğrenciler onu bırakmadı. Hatta, Pavlus’un dostu olan bazı Asya İli yöneticileri ona haber yollayarak tiyatroda görünmemesi için yalvardılar.
Tiyatrodaki topluluk karışıklık içindeydi. Her kafadan bir ses çıkıyordu. Çoğu ne için toplandığını bile bilmiyordu. Yahudiler İskender’i öne çıkarınca kalabalıktan bazıları olayı ona bağladı. Eliyle bir işaret yapan İskender, halka savunmasını yapmak istedi. Ama halk kendisinin Yahudi olduğunu anlayınca hep bir ağızdan yaklaşık iki saat boyunca, “Efesliler’in Artemisi uludur!” diye bağırıp durdu.
yapma be oglum
I'm currently on vacation in Antalya and I was wondering is here any sluts or websites with them that you can order and give them a good dinner in my bed? Location is Kemer to be exactly. I also seen a sticker that was about 420 stuff, but don't know if I can trust to it. So I just want to have a nice fuck at least and maybe some relax stuff from pharmacy if you know so, thank you
O eski günler, Baris Manco aramizdan ayrildiginda cok üzülmüstüm.
EFESLİLER'İN ARTEMİSİ ULUDUR
Vpn'yi açmayı unutmuşsun knk.
ulan ders çalışayım diye 1 saat kütüphaneye geldim, yarım metre öteme pis kokulu ganalı bi z*nci oturdu.
Currently diyor user, uyanamadın galiba
HAHAHAHAHAHAHAH
kendi vücudunun farkında olmayanlar aynı zamanda başkalarıyla uzaklıklarının da farkında olmuyorlar, tümüyle altinsanlar
Zuhahahahah
Nereden öğrendin Ganalı olduğunu?
Bokistanlılar aileye niye bu kadar çok bağımlı?
youtube.com
EFSOOO 5 senedir bulduğum en qomiq şey aQ müziğie bak anası sikilen t*Rko PİÇlerine bak :DDd
sansürsüz
youtube.com
t-Rk PİÇleri eskiden reklama gore koyuyomuş lol :DDD
Aile önemli bir şey user, bunu anlamaya çalışmanı tavsiye ederim. Çocukların, eşin vs. onlarla beraber olmaktan alacağın hazzı hiçbir şey sana veremez. Öyle sorumsuzca bir aileden bahsetmiyorum tümüyle ruhsal olarak soylu bir bütün olarak bir araya gelmiş o parçaların kutsallığı bu. Bir baba olmak, bir koca olmak, bir öğretmen, bir koruyucu...
uLa t*Rko Piçi ne diyon sie qo ekşiye amk :DD
şunla uçup T*rklerin üstüne ateş açmak istiyorum. Çok şey mi istiyorum?
VALİDENİZE SOKAYIM HOCAM
FETÖSARAY VS ŞİKEBAHÇE
KİM ALIR?
keşke aramızda pirinç&parla yapan bir user olsaydı da, gelişmeleri bizle paylaşsaydı.
*k$ide sabahtan akşama kadar şöyle yapan kadın böyle yapan kadın yazanlar incel mi 35 yaş üstü evli abaza erkekler mi?
testxd
>xocam eskiden çok huzurlu ülkeydik xocam
İkisi de.
gayming pcye para verilir mi moruQ?
Verilmez.
ama siz götünü kaldıramayan hayatsız bir otistsiniz hocam
toru kapandıktan sonra 1.5 seneliğine yaptım. uyku düzenim vardı, s*Garayı azalttım, spora başladım, sağlıklı beslendim, alkolü sadece muhabbet etme amacıyla kullandım, alttan derslerimi verdim vs vs. insanlarla iletişimim de sorun yoktu zaten. kız arkadaş da buldum. 22 senelik bakirliğimi de bitirdim. ama xocam """""""""o"""""""""" his geçmiyor. yaptığın her şey yapay ve gülünç geliyor. bu durumu da "sıçanlık refleksi" olarak tanımlayıp aşmaya çalıştım ama geçmedi. bu haziranda mezunum, iyi-kötü bir yerle anlaştım şimdiden, her ay hesabımda göreceğim para ve ekonomik bağımsızlık da motive edemezse ne yaparım bilmiyorum.
yatırım tavsiyesi değildir. rise shinecılara da, sıçanlara da, normilere de bol şans. kimseye karşı nefretim yok.
saygılarımın statüs durum vaziyeti: sunul'd
(ilk defa bokpostalamayınca captcha sormadı :DDDDd)
1 saat düşünüp bu cevabı mı buldun aqq?
o kadar mutlu olmak ki gözlerinden okunmak
neye verilir? pc lazım
vay be user, başarmışsın. peki tipini vs. hiç sorun etmedin mi? ben amına koyayım aynanın karşısına çıktığımda o kadar çok kusur buluyorum ki hangi birisini düzeltebilirim sorusuyla sarsılıyorum.
Yarak kürek bir pc al eski oyunları oyna, dolar neredeyse 6 aq adam gibi gaming pc 6000 kağıttan aşşağa değil
Siz bu musunuz xocam?
youtube.com
Bokistan Ugandadan iyi midir?
tavsiyen var mı? 1-2 oyun haricinde pek oynayasımda yok zaten
2.el macbook+monitör almak mantıklı mı???
Sizin gibi dünyayı defalarca gezmiş, hayat tecrübesi okyanus olan bir sıçan bunun cevabını veremiyorsa bana sadece susmak düşer.
Değil.
Bütçeniz ne kadar xocam
?
Bu tb.h
Şimdiki pc'm olmasaydı ps alırdım.
Yine toplama pc yapsan iyidir hocam, seni tatmin edecek ucuz birşey yapabilirsin, uzun süre de götürür iyi oyun oynatmasa da.
yoo ben değilim, kendimi teşhir etmem. kendimi bu kadar da kötü, aşağı olduğumu düşünmüyorum. sadece en ufak bir problemi kendime dert ediyorum ve o kadar çok büyüyor ki gözümde kendimden tiksinmeye ve utanmaya başlıyorum.
resesyon nasıl gençler iliklerimize kadar hissediyor muyuz
iyi bişeyler için 10kya çıkarım fakat desktop alasım yok muhtemelen 1 yıl sonra falan kullanamıcam
hocu ya laptoptur pisidir kiralayan firmalar var. benim araştırasım yok madem 1 yıl sonra kullanmıcan bi araştır bizi de bilgilendirirsin
tertemiz 5/10'um user.
hayatı instagram olan, her hafta sevgili değiştiren, ilgi orospusu kızlar haricinde tip GERÇEKTEN de o kadar önemli değil. hatta tipi erkekler daha çok önemsiyor. hiç önemli değil demiyorum. >160 >120 ya da bir çeşit hilkat garibesi değilsen şans var. birçok türden kızla muhabbet etme şansım oldu genel olarak ilgi ve güvenilirlik bekliyorlar. ufak tefek sorunlarıyla ilgilenmeni, yardımcı olabilmeni, iltifat etmeni, gündelik hayatla ilgili muhabbet edebilmeni, onun arkadaş çevresine adapte olabilmeni, açık sözlü olmanı vs. çok şey saydım gibi ama yapması çok kolay.
senin vücudunu, tipini bilmiyorum. ama verebileceğim tavsiyeler bilindik şeyler. kilon azsa kilo al, çoksa ver. ideal kilondan +5 -5 fazlasına çıkma. yüzünle ilgili sorunların varsa, üzerinde düşünüp depresyona girmektense düzeltmeye bak. küçük küçük başlıyor bu işler. akne sorunun varsa dermatolojiye git, doktorun dediklerini uygula, saçını sakalını beğenmiyorsan berberini değiştir "bana ne gider" diye sor, öyle kestir, giyimine biraz özen göster vs vs.
anladığım kadarıyla sende reddedilme, dışlanma, kabul edilmeme korkusu var. birkaç kere dene, korkularının üzerine git, çok da önemli şeyler olmadığını fark edeceksin. kişisel gelişim sıçmığı gibi oldu yazdıklarım ama durum böyle user. bu yaşlar geri gelmeyecek, korkularının ve arzularının içinde kalmasına izin verme derim.
herkese bol şans.
Böyle bir şey var indirimi girince 7000 tlye alabilirsin, veya 1 sene kullanacaksan bunun bir düşük versiyonu lenovo y520 1050Ti i5 7300HQ 1TB HH 128GB SSD ikinci elini 3500-4500 tlye bulabilirsin sahibinden.com da, ama bunlar nispeten taşşaklı pcler tabii, yarak kürek 2000-2500 arası dell, hp veya güvendiğin bir markanın herhangi laptopu yine eski oyunları çalıştıracak seviyededir.