/ro/ - Firul Nostru

Ediția semnului întrebării.

Precedent:

Attached: x.png (1553x2860, 159K)

Other urls found in this thread:

national.ro/news/uitati-de-iohannis-si-dancila-bilderbergii-ne-au-decis-soarta-658700.html/
gds.ro/Actualitate/2016-07-27/profesori-de-10,-fara-post-titularizabil/
g4media.ro/peste-4-500-de-profesori-nu-sunt-calificati-pentru-postul-pe-care-l-ocupa-top-10-discipline-cu-cei-mai-multi-profesori-fara-studii-corespunzatoare.html
banatulazi.ro/timisoara-si-banatul-vor-beneficia-de-servicii-medicale-de-ultima-generatie-foto-video/?fbclid=IwAR2pp6zc02aw5Ji0z-vpan1FpCxjXavL8Wp24vUSzpTWuu5KIi6zocs1ZKw
twitter.com/NSFWRedditImage

national.ro/news/uitati-de-iohannis-si-dancila-bilderbergii-ne-au-decis-soarta-658700.html/

zoincs

Attached: whatoyveythinghomie.jpg (269x187, 6K)

Bună dimineața și vouă.

Salut!

Neața tuturor

a cui e national.ro?
se vede ca e o mema de site si e de propaganda, da pare mi se ca se caca in gura tuturor partidelor totusi

Attached: smallPizza.jpg (191x92, 15K)

neata dacilor liberi

Cat costa o mancare (sa zicem mușchi de vită la gratar) la un restaurant in rromania? Aici e vreo 40 de euro

7-10 aici.

>fii eu
>învață pentru pneumologie
>tbc și cancere în mare parte
Bă cât e de căcat. Am învățat BPOCurile care au fost interesante dar mizeriile astea cu stadializarea cancerului și antibioterapia în TBC sunt groaznice și pline de detalii inutile care nu mă vor interesa în specialitatea pe care o vreau eu...fmm medicină

Intotdeauna m-a fascinat faptul ca organismul uman e atat de complex incat sunt discipline care studiaza in detaliu fiecare boala de care poate suferi. Nu te da batut user, avem nevoie de medici.

Nu mă dau bătut, dar sunt niște detalii atât de stupide care nu îi interesează decât pe anatomo patologi, gen cum arată celula canceroasa sub microscop și cum se multiplică ea și prin ce mecanism dă metastaze. Înțeleg că poate unii din noi vom alege anatomia patologică ca și specializare dar marea majoritate vom fi clinicieni.

Măcar am radiografii pulmonare și așa îmi e mai ușor că ultimul meu examen a fost la radiologie.

>gen cum arată celula canceroasa sub microscop și cum se multiplică ea și prin ce mecanism dă metastaze.
Mie imi place cum suna, dar probabil e mult mai greu si plictisitor in practica.

Attached: !.png (3083x2508, 1.53M)

De acord, sună interesant dar mie îmi place să fac pe detectivul, decât să stau într-un laborator. Prefer să învăț simptomele și explorările paraclinice ca apoi să le corelez decât să stau în laborator să mă uit în microscop 24/7. Gen am văzut cum făceau bronhoscopie și cum stăteau după pe gânduri corelând datele din radiografii și alte investigații cu datele anamnestice și ajungeau la o concluzie, era mult mai cool.

Anatomo patologii primesc o biopsie dintr-un organ și se uita pe microscop și dau diagnosticul, care deobicei fie e cancer fie nu e cancer și faptul că nu au contact cu pacientul este și mai plictisitor.

Inseamna ca mie mi-ar placea sa fiu patolog dinala. Interactiunea directa cu pacientii li s-ar potrivi mai bine medicilor ciazi decat mie. Cand eram in liceu, parintii ma incurajau cateodata sa devin medic, ceea ce evident nu s-a intamplat, iar eu le spuneam mereu ca nu sunt in stare nici sa manuiesc o furculita, daramite sa ma descurc in operatii.

Și eu am doua mâini stângi, deci chirurgia iese din ecuație. Eu vreau medicină de familie că e comfi, mai ales în mediul rural că m-am săturat de căcatul ăsta de Timișoara.

E atât de rău în Timișoara?

Da, imi aduc aminte cand mi-ai spus
Also lol @ Pekka care nu si-a mai batut joc de mine de cand i-am citit nu mai stiu ce rahat de text cu litere chirilice.

E un oraș urât, foarte competitiv medical și se mănâncă intre ei rezidenții. Aici m-am născut și am crescut dar e un oraș sec, e bun de plimbare dar nu ai mai nimic de vizitat.

Sună bine o viață o țară, mai ales comparativ cu marile orașe.

Ce bine e sa fii profesor la finele anului scolar si sa cacapostezi pe cean in timpul orelor

Attached: 1541435196197.png (225x227, 15K)

Mi-e îmi place mult viața la sat. Liniște, produse naturale, oameni care chiar te respectă, întotdeauna mi-a plăcut ideea asta. Să am o căsuță modestă și să duc un trai comfi.

Bazat prof de română. Ce le-ai dat de lucru elevilor?

Niciun prof nu mai da de lucru in perioada asta. Sunt la clasa a 8-a, cu care am parcurs genul dramatic.

Am crezut că i-ai pus să scrie ceva ca să ai timp de căcat postat.

"Si pontu', e ca
Nu conteaza mesaju' ruleaza bancnota!"

Moldovenii sunt bazati.

Attached: index.jpg (250x201, 7K)

Acum nu, dar am mai facut asta in cursul anului. Ca prof de romana nu e deloc greu sa pierzi vremea in ore, fiindca nu e ca si cum elevii nu pot asimila pe cont propriu materia. Mai un conspect, mai un eseu pe care ulterior il notez, si uite asa trece timpul.

Ce lejer. Care e perioada aia in care iti vine sa urli "REEEEEEEEEEEEEEEEEEEE" ca si prof?

Ce lejer. Care e perioada aia in care iti vine sa urli "REEEEEEEEEEEEEEEEEEEE" ca si prof?
La titularizare, la inspectii si probabil in timpul viitoarelor examene de corigenta, chec

>am uitat sa verdetextez
Rusine

Ce ai schimba la sistemul de invatamant, daca ai putea? Gen top 3 chestii.

ARGHH

Attached: mpvsnap-[HorribleSubs] Sewayaki Kitsune no Senko-san - 06 [1080p] (00_18_04.584) 0001.png (1920x1080, 1.95M)

Probabil as mari salariile, dar numai cu conditia sa nu mai existe suplinitori ajunsi pe post cu nota doi in examen, in timp ce profesorii cu medii mari abia prind locuri in mediul rural. Asta e vina regulilor cretine de repartizare din cauza carora sunt mii de profi necalificati sau cu note mici la disciplina de concurs, in timp ce aia decenti sunt obligati sa suplineasca pe la mama dracului fiindca nu indeplinesc cine stie ce criteriu.
Probabil as reintroduce si examenul de admitere in facultati, fiindca nu mi se pare in regula ca optiunile elevilor sa fie dictate de un examen care nu le reflecta neaparat aptitudinile si interesele.

Attached: hidratare.png (1157x902, 378K)

Reportat la SRI iti urez o zi cat mai proasta.

Stai asa, poti profesa in acest domeniu cu nota 2? Aia la ce e? Titularizare?

Eu stiam ca si aici cam e pe nepotisme.

no amu hai să mă piș în gura ta să facim o hidratare

Attached: fa sex.png (601x582, 148K)

>Stai asa, poti profesa in acest domeniu cu nota 2? Aia la ce e? Titularizare?
Teoretic nu ar trebui sa poti, dar practic sunt multi profesori care fie au luat note mici fie nici macar nu sunt calificati sa predea disciplina respectiva. In mod normal, pot suplini cei cu media 5, iar titular poti fi de la media 7 in sus, dar realitatea e alta.
gds.ro/Actualitate/2016-07-27/profesori-de-10,-fara-post-titularizabil/
g4media.ro/peste-4-500-de-profesori-nu-sunt-calificati-pentru-postul-pe-care-l-ocupa-top-10-discipline-cu-cei-mai-multi-profesori-fara-studii-corespunzatoare.html
>Eu stiam ca si aici cam e pe nepotisme.
S-ar putea sa ma insel, dar cred ca regulamentul prevede ca daca ai rude in invatamant, ai prioritate la repartizare.

iar ProTv e gen
>nu sunt profesori!
>nu sunt doctori!

Attached: 1547506585942.jpg (1080x1020, 72K)

>daca ai rude in invatamant, ai prioritate la repartizare

Deci cum e peste tot defapt, medici, avocati, doar ca voi aveti chestia asta in regulament pe cand noi nu. Dubios.

Tu predai in oras sau rural?

banatulazi.ro/timisoara-si-banatul-vor-beneficia-de-servicii-medicale-de-ultima-generatie-foto-video/?fbclid=IwAR2pp6zc02aw5Ji0z-vpan1FpCxjXavL8Wp24vUSzpTWuu5KIi6zocs1ZKw

Destul de bine pentru Timișoara. Un CT 3D full HD, sterilizator cu plasmă, colonoscopie și laparoscopie de ultimă generație și facultatea mea primește și un accelerator de radioterapie pe care probabil nu o să am șansă să îl vad vreodată.

Da, chiar imi pare rau ca nu mai gasesc acum prevederile, dar ma interesez si revin. Predau intr-un orasel mic.

heh

Attached: mpvsnap-[HorribleSubs] Sewayaki Kitsune no Senko-san - 07 [1080p] (00_01_13.949) 0002.png (1920x1080, 2.27M)

>intr-un orasel mic
Presupun ca e comfi, nu?

bazat
cum ajungi mai exact sa predai la generala sau liceu? am facut din greseala cursurile alea optionale de pedagogie in timpul facultatii si chiar ma gandeam sa vad cum e ca oricum am un program complet flexibil la ce fac acum

Attached: 1553470424407.jpg (766x517, 45K)

Nu mai gasesc articolul, dar imi aduc vag aminte ca am citit un articol in care erau scrise succint toate criteriile de departajare, ca sa nu trebuiasca sa citesti zeci de pagini din metodologii. In fine, poate ma insel.
In principiu, da.
Pai la generala pot preda cei cu modul pedagogic I, care se obtine in perioada studiilor de licenta, iar pentru liceu iti trebuie nivelul II, din perioada studiilor de master. Ambele se pot face si postuniversitar cu conditia sa ai licenta, respectiv masterat in domeniu.

Apoi, ma rog, iti depui dosarul de inscriere la examenul de titularizare, care are loc in Iulie, si participi. Doua treimi din examen constau in disciplina propriu-zisa de concurs (2 subiecte cu materia) si al treilea subiect se raporteaza la metodologie si programa scolara in vigoare.

>tu
>"profesor"

Attached: litere.jpg (585x800, 234K)

Euro sau lei?

Am si eu un liceu in apropiere care are ca si profil special "Pedagogie". Acolo ce fac elevii? Mai multa interactiune cu cei mici (Gen treaba de educator?)

Cum e examenul? Iti da din materia pe care o predai, asta am inteles, in cazul tau limba si literatura romana, dar ce primesti la examen mai exact? Lucruri de gimnaziu?

Euro.

a venit sesiunea simte oribil omule

Attached: 1547488126365.jpg (1252x1252, 111K)

Nu stiu cu ce se ocupa cei de la pedagogic, dar presupun ca fac ceva de genul asta, avand in vedere ca absolventii sunt eligibili sa devina invatatori / educatori. Examene variaza de la o disciplina la alta. La romana primele doua subiecte constau intr-un eseu de 900-1500 de cuvinte despre ceva din canonul nostru literar (mie parca mi-a picat poezia lui Arghezi), respectiv exercitii de gramatica. Apoi ai de elaborat activitati didactice pe baza programei, gen cum sa ii inveti pe copii romana sau ce urmeaza sa predai.

va omor subumanilor

Attached: 1557981281192.png (1440x1476, 1.03M)

Alea în română sunt bune.

REEEEEEEEEEEEE VREAU CARNE DE VITA IEFTINA

AMICI CARNEA DE STRUȚ ÎI FOARTE BUNĂ, RECOMAND 1000%

Suna destul de complicat, parerea mea. Ma refer la ultima parte, in rest daca ai facut literele, nu ar trebui sa ai vreo problema.

Generalul Panaitescu la Budapesta

Attached: tq3t3.jpg (1000x908, 139K)

evanghelia
da evanghelia
envanghelia are putere
pdararitarara

Attached: 😈🇮🇱.jpg (700x375, 50K)

>Ma refer la ultima parte
Da, eu acolo am cam scartait. Am luat 8 in examen ca am lasat-o balta dupa cateva randuri.

8 e nota chiar buna. Inseamna ca i-ai dat pe spate la primele doua subiecte :))

ATEULE VEI ARDE AN IAD!!!

ARE PUTERE
DA DA
ARE PUTERE
DA DA
SI N-O SA-I LAS SA-MI SCHIMBE VIATAAAAA

Attached: 1903103873.jpg (857x482, 60K)

Unde/cum pot sa raportez un site cu continut ilegal hostat in romania?

Dc ai sters contu de discord?
Nu mai trimis sursele :(

Attached: 1559573314017.png (300x250, 20K)

nu poti. pentru ca nimanui nu-i pasa. si la noi e inca liber internetul.

Bazat.

multumesc firului pentru ca m-a ajutat sa prind mai mult curaj sa vorbesc romana IRL.
am stat prea mult pe siteul asta si alte locuri vorbin doar engleza iar cand era vorba sa incep sa vorbesc romana cu altii, nu stiam cum sa ma exprim si mi se mai parea si ciudat sau stanjenitor intr-un fel sa vorbesc romana.

Attached: 1547888392358.jpg (800x600, 61K)

no amu hai să ne pizdim

ce esti tu, român din tărâmul bozgoresc?

Nu uita sa te hidratezi, user

Attached: .png (500x520, 149K)

>am stat prea mult pe siteul asta si alte locuri vorbin doar engleza iar cand era vorba sa incep sa vorbesc romana cu altii, nu stiam cum sa ma exprim si mi se mai parea si ciudat sau stanjenitor intr-un fel sa vorbesc romana.

Attached: soy.gif (452x371, 59K)

am baut o bere la cutie, multumesc de grija

Attached: ice.jpg (244x245, 19K)

Ciudat mesaj. Ești basarabean?

Cum putem sa omoram toti diaspora si internationalii si globalisti

Obținând pregătire ideologică și militară, adoptând un mod de viață dedicat cauzei.

Cam incet azi
A omorat in final Pekka firul sau sunt toti puradeii la examene?

Firul trăiește.

cu pula ca orice barbat adevarat

Ii futem pana ii omoram?

>Dc ai sters contu de discord?

Nu l-am sters eu, l-au sters cucii de moderatori.

Beau bere, mulțumesc. Tu ce bei?

De ce ai face asta? Gibsu de la stat nu mai vine?

Pentru ca urasc internationalii si diaspora

Daca sunt ca Pekka, si eu i-as omora, dar nu prea cred ca sunt toti la fel de idioti ca el.

Sunt la fel de idioti, dar pe diferite parti politice. Nu au habar de nimic, dar voteaza pentru noi. I-as omora pe toti.

Imi aminteste de

>Banii nu raman la firma
>Se duc in Romania
>Sunt roman si sunt patriot!

Urmat de:

>Sunteti toti niste tigani!!
>Muie Romania!

Asa sunt toti diaspora. Si toti de aici care lucreaza in internationale, banii pe care le castiga companiile nu revin in tara. Daca eram destepti aveam companii nationale si nu le-am fi vandut. Dar toti din guvern sunt corupti. Imi bag pula.

Pula mea,
Deja beau de la 11 si mor de oftica ca nu pot termina sticla asta de 1L de whiskey.Doare rau ca nu imi ies planurile, ce cacat e asa complicata viata? Futere maxima, zic eu

Attached: 1553781962310.gif (300x258, 3.32M)

Ma amuza cel mai tare faptul ca unii pleaca afara ca sa castige mai multi bani pentru ca salariile noastre sunt de cacat dar tot vor sa se intoarca acasa. De ce?

Pentru ca romania (inca) are multe lucruri pe care in occident nu le gasesti. De exemplu, nu o sa fi omorat de vre-un somalez pentru ca SRI isi face treaba inca.

Atatea deluzii...Somalezi nu vin aici pentru ca suntem prea saraci.
Pula mea, poate ca sunt prea beat de idei de genul asta

Cand zic somalez am vrut sa zic musulman. Stai linistit ca vin multi straini aici sa lucreze in Bucales sau Cluj sau sa invete in universitate la Iasi. Dar motivul din care sora-ta nu e violata de un pachistanez e pentru ca isi fac serviciile secrete treaba. In schimb avem violatori moldoveni, dar asta e altceva.

Apa plata

10

Multe informatii din medicina publicate cu 20 de ani in urma sunt false sau partial false sau recatalogate etc.
In ro inveti: nu medicina publicata cu 20 ani in urma ci medicina publicata cu 50 de ani in urma si tradusa si elaborata cu 30 de ani in urma.

Cartea e scoasa in 2018 de catre seful de catedra boss. Imi dadeam si eu seama dupa limbaj daca era veche.