/polska/

edycja niedługo wybory

Attached: 1566977736841.png (460x789, 477K)

Other urls found in this thread:

youtube.com/watch?v=Lz3VBaitR0o
youtube.com/watch?v=Soa3gO7tL-c
youtube.com/watch?v=CgjsVny5wBw
youtube.com/watch?v=Vc_0oO-uIKs
twitter.com/NSFWRedditGif

dobra edycja

zwalem konia umyje sie i pojde spac

Jakaś dziewczyna na forume internetowym białoruskim odpowiedziała na moje pytanie o Karty Polaka o czym tam pyta w konsulacie konsul.

>Хoдилa вчepa. Пpинимaлa oднa пaни. Oчeнь пoзитивнo нacтpoeннaя. Haчинaлa y вceх cпpaшивaть пo oднoй cхeмe - "paccкaжитe o ceбe", тaк чтo хopoшo пoдгoтoвьтe этoт paccкaз. A пoтoм мoглa cпpocить y кaждoгo cвoe нa пo мeлoчи: - гocyдapcтвeнныe пpaздники, - дeнь нeзaвиcимocти, - кaкaя дaтa былa 17.09 (80 лeт нaпaдeния CCCP нa Пoльшy. нa этoй дaтe oднa дeвyшкa пpoвaлилacь вpoдe), + кaкиe тpaдиции вы пoддepживaeтe в ceмьe. Taк чтo oбязaтeльнo хopoшo знaйтe ближaйшиe дaты.
>Зaпycкaют вpoдe в 11.30. Paньшe зaйдeшь - paньшe выйдeшь.
>He вoлнyйтecь и yдaчи вaм!

W jej przypadku przyjmowała tylko jedna pani konsul.

***Na ile znam jeśli pracuje dwie panie to trzeba wziąć numer i parzysty cyfry (2,4,6,8,0) chodzą do jednej pani a nieparzysty (1,3,5,7,9) do drugiej***

Na początku pani końcul poprosiła opowiedzieć coś o sobie.

Potem pytała o świętach narodowych, o dnie Niepodległości i o tym co się stało 17 września. I potem jeszcze spytała w końcu jakie święty jest obchodzone w twojej rodzinie.

Proszę panowie odpowiedzieć na wszyscie te pytanie z punktu widzenia zwyklego Polaka.

Z mojego punktu widzenia mogę odpowiedzieć że w Polsce jest obchodzony religijny i Narodowy święty. Większość świąt religijnych jest ruchomy to znaczy że nie ma dokładniej daty kiedy oni jest obchodzony i co wszyscy łatę świętujemy w różne daty. Do święt religijnych na przykład można odnieść Wielkanoc, Wigilii, Święto Bożego Narodzenia.

Wszyscy święty narodowy jest nieruchomy i obchodzony w dokładną datą. Z mojego punktu widzenia najważniejszy Narodowy święty naszego kraju to jest: 11 Listopada Dzień Niepodległości, 2 Maja dzień flaga i dzień Polonii i polaków za granicą, 3 Maja dzień Konstytucji, 1 marca Narodowy Dzień Pamięci Żołnierzy Wyklętych, 1 sierpnia dzień pamięci Powstania Warszawskiego.

mogłoby być z "paczula znalazła sposób żeby ochronić swoje książki przed kradzieżą"

Attached: 1555517483826.jpg (2000x2000, 387K)

W konsulacie w którym było, nie było garderoby. Ale to miejsce jak każde, po co miel by mieć problem z parasolem i kurtką?

PS. Jest weekendowa noc, bawicie się na różnych imprezach, biesiadujecie w domach.Zobaczcie jak fajnie...
ZADBAJCIE O TO BY NAJBLIŻSZYCH WYBORÓW NIE WYGRAŁ PiS.Wygrana tego faszystowskiego ugrupowania ze skazanym przestępcą Mariuszem Kamińskim, bezkarnym i zarozumiałym "marszałkiem" M.Kuchcińskim, zaburzonym Zbigniewem Ziobro i Jarosławem Kaczyńskim, jest gwarancją totalnego rozpadu społecznego i Polski.
Przestrzegam młodych i starszych, Facebooka będą Wam zamykali o 21.00, kto nie będzie katolikiem zostanie wykluczony z życiaspołecznego, a od 01.05.2020 będziecie chodzili w PiS owskich pochodach z flagami na wzór swastyki.

Jesteśmy odpowiedzialni za Polskę.Ona-tak poraniona z podciętym gardłem Konstytucji i Sądownictwa krwawi i wykrwawi się jeżeli nie powstrzymamy tego szaleństwa, kłamstwa i obłudy.

Przestrzegam Was.

I w dodatek.

Tutaj pani konsul może spytać co to jest za żołnierzy taki bo zwykle nikt to święta w konsulacie nie nazywa. Na to odpowiem że:
to jest jedny z najlepszych polskich synów prawdziwy patrioty naszego kraju bohaterowie jakie zawsze po wśród klęczących dumnie szli i w końcu poszli jako Niezłomni na drugu stronu w lepszy świat. Niestety w tej walke Żołnierze Wyklęci nie mieli żadnej nadziei na sukces ale ta wojna była nie tylko kwestiej honoru, to chodzi to raczej o zwykłej ludskiej godności. Ostatnie z członków Narodowego Zjednoczenia wojskowego walczył aż do roku 63 i zginął w walce przeciw komuny jak i przestało na żołnierza partyzanta, z bronią w rękach. Nazywał się Józefom Franczakem jaki pośmiertnie odznaczony komandorskim krzyżem z Orderem Odrodzenia Polski.

A co się stało 1 i 17 września?

Rozpoczęła się II wojna Światowa. 1 września z zachodu napadła na Polsku III Rzesza, a 17 września na pociągu dwóch milionów żołnierzy i bardzo duże czołgów, armat i samolotów napadła Sowiecka Rosja.

>W konsulacie w którym było, nie było garderoby. Ale to miejsce jak każde, po co miel by mieć problem z parasolem i kurtką?

Czy muszę zdejmować kurtkę, kiedy wejdziesz do konsula? W tym razie trzeba trzymać kurtki w rękach?

Smutno mi.

Attached: Taimashi to Akuma-chan - Taimashi to Akuma-chan Vol. 002 Ch.026 - Demon-chan and a sick person - 8.p (1350x1920, 520K)

Ja zdjął bym, głównie aby się nie pocić. Jeśli rozmowa będzie prowadzona w osobnym biurze to być może będzie wieszak. Wyobraź sobie, że idziesz do banku. To mniej więcej to samo.