edycja tysiącletnich wampirek które zupełnie przypadkowo wyglądają jak małe dziewczynki
/polska/
Other urls found in this thread:
youtube.com
youtube.com
youtube.com
twitter.com
chujowa kreska stop
ANIME
opinie na temat małego głoda?
ANIBE
chujowo się czuję
pedofilu
idę grać w CK2
OPINIE?
dajcie bf
chodz na tuli tuli
>znajdz nową loszkę z fajnym duspkiem na instagramie
>ładna figura
>naturalny blond
>niebieskie oczy
>no fajnie
>przeglądaj jej profil
>znajdz film jak twerkuje
>o-ok
>zjedz dalej
>zdjęcia jak ma corn rows (tą murzyńską fryzurę)
>o nie
>zjedz jeszcze dalej
>zdjęcie jak siedzi na kolanach jakiegoś murzyna
nie ukrywam, spodziewałem się tego
>created
>unknown date
ale to przecież 1 rok n.e.
nie wiem czemu polaczki mają taki ból dupy o konsole
>n-nie da sie grać w te, no szczelanki!
XD
większosć FPSów robi sie i tak z myslą od konsolach, to już nie lata 90te nie mówiąc już o tym że istnieją FPSy które są console exclusive więc jak zwykle mamy sytuacje ''wszyscy umieją tylko polak nie'' rozkurwiłem sporo osób w Killzone na multi i nie było mi wiele trudniej niż gdy grałem na PC w CSa
>chrum ten no, mody
olbrzymia większosć modow to kurwa gówna
>overhaule które zupełnie rozpierdalają balans rozgrywki
>autystyczne texture mody
>hehe nude mody cycki ruchanie
jedyne dobre mody to te które przywracają wycięty content (jak te do pierwszego STALKERa) albo które są fanowskimi patchami
>hehe piractwo
skończ być biedny
o ile nie grasz wyłącznie w strategie albo pixelowe indie gówna to PC nie ma zadnej faktycznej przewagi, nawet słynna ''MUH GRAFIKA'' w ogóle nie tyczy sie polaków bo oni i tak mają złomy w których grają na grafice gorszej niż konsolowa ponadto granie na konsoli jest po prostu komfi
>nie trzeba sie przejmować wymaganiami sprzętowymi
>większosć gier jest robiona głównie z myslą o konsole (GTA to najlepszy przykład, PC smiecie musieli błagać na kolanach Pana Rockstara by dał im chujowe porty)
>na padzie gra sie przyjemniej w większosć gatunków, praktycznie tylko przy FPSach czuć że lepsza byłaby klawiatura i mysz ale nie do tego stopnia co polaczki które konsole to na obrazku widziały memią
>można sprzedać swoje gry w CEXie i tym podobnych, chcesz sprzedać swoje PCtowe? A chuj ci w dupe bo są przypisane do Steam
PCuck, fajnie sie gra w chujowe pixelowe indie gówna i hehe ''early access survival game'' która będzie przez 5 lat w wersji alfa?
>a-ale muh stare gówna
które wejdą na każdym laptopie i tak
gra nigdzie nie mówi że te relikwie są prawdziwe
raczej wielkiego głoda
>nie da się piracić na konsolach
polaki serio tak myślą?
nie czytam
Tak sobie oglądam tego specjalistę co kupuje samochody i mówi im, że wie, że auto po stłuczce bo się zna albo mierzy miernikami i inne duperele
Ale dynamina. Z jednej strony szkoda mi tych sprzedawców ale z drugiej wiem, że to pewnie jebane janusze polskie cwaniaczki które chcą wyruchac na kasę i się stają agresywni gdy im się mówi o wadach auta
jebać p_ _ _ _ _ i p_ _ _ _ _ _
dobry post
>ctrl + F
>slav = slave
>0 wyników
Podszywie...
gierki są dla sojbojów
bazowany
poka mięśnie alfo
tylko sojboje nie graja w gierki
>marcel to jedna osoba
na chuj tu jeszcze jesteście
tylko, żeby cierpieć
kutas mi stoi jak diament
ale szanuje zucha berlinki najlepsze parowki dla kawalera wlasnie wrocilem ze spacerku i sobie odgrzalem trzecia parowke mniam
jak się nazywają takie majtki?
to ale nieironicznie
pantalony
srajty/srajtki
dzięki
bloomers debilu
poka
>kiedy polak opowiada mi o islamie i o zapierdalaniu za najniższą krajową
ale nuta
youtube.com
odleciałem jak młody pilot pirx młody pilot pirx
T>he only words I understood here was Wampirek and dziewczynki
I feel so dumb when I don't understand :(
Sienkiewicz dobry i ważny, ale niektórymi perspektywami historycznymi mnie drażni strasznie, chociaż głównie przez to, że wielu przyjmuje jego narracje (np. o Lubomirskim) jako 'oficjalną' prawdę historyczną. W sumie też nie do końca jego wina.
Sienkiewicz pisze tak:
>Był to wódz szczęśliwy i biegły, ale i pod tym względem przewyższali go inni niezmiernie, a w ogóle zdolności jego, lubo niepospolite, nie szły w parze z ambicją i chęcią znaczenia. Stąd wieczny niepokój wrzał w jego duszy, stąd wyrodziła się podejrzliwość, zazdrość, które później doprowadziły go do tego, że dla Rzeczypospolitej stał się nawet od strasznego Janusza Radziwiłła zgubniejszym. Czarny duch, który mieszkał w Januszu, był zarazem i wielki, nie cofał się przed nikim i przed niczym; Janusz pragnął korony i świadomie szedł do niej przez groby i ruinę ojczyzny. Lubomirski byłby ją przyjął, gdyby ręce szlacheckie włożyły mu ją na głowę, ale mniejszą duszę mając, jasno i wyraźnie jej pożądać nie śmiał. Radziwiłł był jednym z takich mężów, których niepowodzenie do rzędów zbrodniarzy strąca, powodzenie do rzędu półbogów wynosi; Lubomirski był to wielki warchoł, który prace dla zbawienia ojczyzny, w imię swej podrażnionej pychy, popsuć był zawsze gotów, nic w zamian zbudować, nawet siebie wynieść nie śmiał, nie umiał; Radziwiłł zmarł winniejszym, Lubomirski szkodliwszym.
Lubomirski w zasadzie uratował kraj i króla w czasie Potopu, był wielkim mężem stanu i najbardziej kluczowym (bardziej nawet niż Czarniecki) bohaterem tych wydarzeń, a w podzięce Jan Kazimierz z żoną najpierw próbowali go zamordować skrytobójczo, a gdy to się nie udało próbowali go pozbawić dobrego imienia i stracić w pokazowym procesie. Głównie dlatego, że reprezentował inną opcję polityczną i otwarcie mówił o kandydowaniu do korony w następnej elekcji.
dzięki
>tfw no szwedzki bf
>I can't even greentext
w polsce jak w lesie
no spk dziena za anons
>Wampirek
>yfw you realize that vampire is a slavic word
piszcie po polsku
wsadzam se do ryja chuja diabła
I always knew. Our vampire is even vampyr which is practically Romanian. kool
write after polish
chciałbym zabić polaka
want kill pole
don't worry, you will be able to understand all of polish words dude you just need more time spend on learning polish
ANIKUKURYKU
t. Hitler
chciałbym być polakiem
>otwarcie
Tu bym przetłumaczył Sienkiewiczowe:
>Lubomirski byłby ją przyjął, gdyby ręce szlacheckie włożyły mu ją na głowę, ale mniejszą duszę mając, jasno i wyraźnie jej pożądać nie śmiał.
Lubomirski otwarcie mówił, że chce korony, ale szanując panujący ustrój nie próbował króla obalać, tylko cierpliwie czekał na elekcję i prowadził kampanię. Chciał wygrać, ale legalnie. Nie doczekał, bo umarł dośćmłodo na wygnaniu (być może zresztą nie śmiercią naturalną...), ale z rozpędu po nim naród szlachecki wybrał aż dwóch królów-piastów (Wiśniowieckiego i Sobieskiego). Ot 'mniejsza dusza'.
Ogólnie 'problem' Lubomirskiego jest w tym, że gdy król go zaatakował zdołał się skutecznie obronić i przetrącić królewskiemu autorytetowi łeb. Ale nawet wtedy nie sięgnął po władzę, tylko poszedł z upokorzonym królem na kompromis.
tl;dr: Dla Sienkiewicza możesz nawet być bohaterem i uratować kraj, ale jeśli chcesz się bronić, gdy władza chce cię zamordować, jesteś podłym zdrajcą.
sprzedałem ps4 bo mi się znudził, opinie?
Thank you
zgadnijcie kto nie idzie dzisiaj do kosciola bo jest chory
lol ale sie matka wkurwi XD
mam konsole i gejmengowego PC biedaku nie tak jak ty że musisz wybierać między jednym ma drugim jak ty biedaku
mogles zagrac w djmax pizdo
Romanian vampyr is Slavic upir, lol.
>sklepy zamknięte
>w chuj wielka ochota na coś słodkiego lub cziperki
a później tylko pierdolom że abu abu gospodarka zwalnia
>a ja sobie siedzę i spokojnie nie żyję
wielka debata
wowik grubasie
>tl;dr: Dla Sienkiewicza możesz nawet być bohaterem i uratować kraj, ale jeśli chcesz się bronić, gdy władza chce cię zamordować, jesteś podłym zdrajcą.
smiechłem
aha
Ne, chcialbym pierdolic polakiem
Chciałem wejść na GG sprzed 12lat ale chyba mi usunęli konto. Na pocztę na Onecie też nie mogę wejść
te mongolskie pyski
>Wąpierz - rodzima nazwa
>Wampir - spolszczenie francuskiego vampire
>Vampire - sfrankowana nazwa rumuńska
>nazwa rumuńska - zrumunizowana dawna nazwa serbo-chorwacka
>dawna nazwa serbo-chorwacka - fonetyczny odpowiednik wąpierza z przegłosami charakterystycznymi dla słowian południowych
co to się odjebało to ja nie wiem
minoriko
żbsz Sienkiewicz ma prawo do własnej oceny, a względne walory zamierzeń i polityki tak Jana Kazimierza jak i Lubomirskiego są dyskusyjne.
Problem w tym, że dyskusji raczej mało, a perspektywa Sienkiewiczowa (moim zdaniem wypaczająca historię i to co powinno uchodzić za poprawne postępowanie obywatela) jest nawet nie tyle jedyną słuszną, co jedyną istniejącą w publicznej świadomości.
Bawi się ktoś w hodowanie bonsai?
dwa
moje ulubione
wytrysk w pyski :-D xDDDDDD
szanuje gust patrycjusza
>Lubomirski
>Lubować+mir
>Kochający spokój(w znaczeniu komfi)
myślim
fajny streaming świadomości
elaboruj
>Wilkomir
>kochający wilki
hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
mam nadzieję że każdy obecny tutaj sam taki ciąg myślowy już przeszedł ale fajnie że się podzieliłeś hence mój post
czy to user-debil
Truskawka nie zrobiła nic złego.
Papa
dobra odwołuję
pierwszy brainlet here
ale nuta
youtube.com
ups coś mi się popierdoliło haha
Kamil Lubomirski nie zrobił niczego złego
>i gejmengowego PC
fajnie wychowuje sie cudze dziecko?
on napisał PC, nie nintendo switch