/polska/+/belarus/

Edycja ziemniaczana

Attached: typical_belarus_poster.jpg (916x870, 133K)

Other urls found in this thread:

ddwloclawek.pl/pl/545_historia/20818_w_1945_roku_polacy_nie_mieli_litosci_dla_niemcow_we_wloclawku_i_okolicy_dochodzilo_do_samosadow.html
youtube.com/watch?v=BO72Lg7OZ6U
r.onliner.by/pk/
silesia-schlesien.com/index.php?option=com_content&view=article&id=264:dr-ewald-stefan-pollok-po-wojnie-polacy-byli-gwacicielami-zodziejami-i-mordercami&catid=37:artykuy
boards.Jow
youtu.be/3Gowm-fM51U
pl.wikipedia.org/wiki/Bitwa_pod_Cudnowem
youtube.com/watch?v=Z7MQrszUovI
youtu.be/32kYH6XZrIo
twitter.com/NSFWRedditImage

super edycja

>dywan na ścianie

W końcu nie koniki i te obsrane wietnamskie dobranocki. Hurrraaa

Attached: 1465788389693.jpg (1102x1200, 166K)

kartoszki

>W Lubrańcu utworzono obóz, do którego trafili niemieccy cywile, członkowie organizacji nazistowskich oraz dezerterzy Wehrmachtu i członkowie SS. Więźniów systematycznie bito, dochodziło też do gwałtów i morderstw.
>gwałtów
ech nie dadzo zgwałcić niemca który jeszcze niedawno nazywał cie podludziem

Dobry Dzen'

Attached: 1485074181_cf2017_01_21_16_05_15-p4652.jpg (630x473, 147K)

>w końcu nie koniki
nigdy nie robię, więcej niż 1 dziennie

repost bo nowy
ile kosztują mieszkania w mińsku? ile twoje kosztowało?

Brzesc

Jak tam życie na Białorusi?

Polska + WHAT?

Attached: 93e741d83607630dd2fafdc65c5c2922.jpg (600x300, 29K)

nie zauwazylem ze to nie ziemniak-bohater ech

>nowokurwa z Jow Forums daje jebanie o to co jest w opie
to moze wracaj na wykop bo tam masz naglowek i o tym sie pisze w komentarzach

i tak za dużo

Niech Ci już będzie

Attached: 1522496281492.jpg (1024x749, 103K)

niet, jest idealnie
czyli się dogadalismy

Od małego mieszkałem na wsi. Matka mnie trzymała w domu i nigdzie nie pozwalała wychodzić do II liceum. Jak chciałem wyjsć choćby 100 metrów poza ogrodzenie np. do mojego kumpla sąsiada to dostawała pierdolca. Nigdzie nigdy nie mogłem wyjsc ze znajomymi, zawsze jak kończyłem szkołę to musiałem jak najszybciej wrócić do domu. Nie mogłem też kłamać bo znała mój podział godzin i wiedziała, kiedy powinienem kończyć. W podstawówce jeszcze jakos było bo nie rozumiałem swiata i byłem głupim gówniarzem, ale w gimnazjum zaczęła się depresja. Przez moją matkę i to co nie raz odwalała i jak mnie osmieszała strasznie mi dokuczali. Zacząłem grać w gry i oglądać anime cały czas. Nie uczyłem się w ogóle i nie miałem zainteresowań, czysty eskapizm.
Kiedy kończyłem gimnazjum, myslałem że matka trochę zluzuje. Chciałem pójsc na informatykę do pobliskiego miasta, jakies

Attached: 1506423410235.png (430x410, 381K)

Piecze (baking)

>3 króli - 6 stycznia. Od niedawna wolne od pracy
>Wielkanoc - nikt nie wie kiedy jest. Wazne - poniedziałek po wiekiej nocy to Psikus dyngus - chłopcy leją wodą dziewczyny. Zwyczaj wymiera, ale pewnie trzeba znać. Wolny jest tylko poniedziałek.
>1 i 3 maja. Swieto pracy i konstytucji 3 maja. Wolne. 2 maja jest swieto flagi, ale nie jest wolne
>cos w czerwcu jest jakies swieto, ale nie wiem. Anoni moze pomogą
>1 sierpnia - wybuch powstania warszawskiego. Nie wolne, ale uroczscie obchodzone
>1 listopada- Swieto zmarłych - to słowianskie poganskie swieto. Wolne. 2 listopada to swieto katolickie ale nie jest wolne.
>11 listopada swieto niepodleglosci
>Boze narodzenie - 25-26. Wolne. Wigilia jest 24ale nie jest wolne.
>31 Sylwester - nie wolne
>1 stycznie Nowy rok - wolne
Tyle ja pamietam

KEK
>Przed porannymi apelami milicjanci stawali po obu stronach drzwi baraku, uzbrojeni w żelazne pręty lub kije i bili każdego wychodzącego. Jeden ze świadków zeznających po latach w śledztwie prowadzonym przez Instytut Pamięci Narodowej zeznawał, że komendant obozu miał zwyczaj ustawiać Niemców w szeregu, następnie przystawiał pierwszemu pistolet do nosa i strzelał, by sprawdzić „czy szereg jest równy”. Ponadto każdego ranka i pod wieczór więźniowie musieli biegać dookoła baraku, otrzymując co chwilę komendy: padnij, powstań. Ci którzy zbyt biegli zbyt wolno, byli bici kijami.
ddwloclawek.pl/pl/545_historia/20818_w_1945_roku_polacy_nie_mieli_litosci_dla_niemcow_we_wloclawku_i_okolicy_dochodzilo_do_samosadow.html

szwaby BTFO'd

>KEK
>szwaby BTFO'd

Attached: file.png (637x692, 432K)

ROZKRĘCAMY TEN TEMAT LUDZISKA

youtube.com/watch?v=BO72Lg7OZ6U

WSZYSCY SIĘ BAWIĄ OD TERAZ

Attached: 1508472579881.gif (1221x768, 699K)

Żydzi tak samo katowali Polaków bez powodu tylko z czystego zwyrodnialstwa. Nie ma być z czego dumnym.

moje kosztuje, [spoiler]to jest dziedzictwo i sekret [/spoiler], bo jest dwóch pokojowa i w dobrze dzielnice, trudno jest podać dokładną liczbę.
Ale po cenach w Mińsku to niewiele.

Ceny mieszkań w Mińsku można zobaczyć tutaj:
r.onliner.by/pk/

a-ale jak tak można a gdzie zwycięstwo moralne?

>KURWA jak można katować najeźdźce?!
mleko sojowe wypite?

>sląsk płacze nad niemcami
silesia-schlesien.com/index.php?option=com_content&view=article&id=264:dr-ewald-stefan-pollok-po-wojnie-polacy-byli-gwacicielami-zodziejami-i-mordercami&catid=37:artykuy

jak w zegarku

>tug położyłeś się na łóżku i nagle zasnąłeś na 40 minut

znowu tulę poduszkę

ale pierdolicie

Źle to ująłem. Nie mówię że im się nie należy, ale można zmusić robale do czegoś przydatnego a nie "bieganie naokoło baraku"

Ja inšy bielarus. 1100$(+-100) za m2
Drenna, alie ŭžo liepiej čym paru hadoŭ tamu

Sam Pan pierdolisz

no właśnie nie pierdolę ;w;

Ogólnie moja matka stosowała strasznie pierdolnięte wychowanie. Cały czas mieszkałem z matką i młodszą rozpieszczoną siostrą, która chodziła ciągle na imprezy i nocowała u znajomych od lat, kiedy ja nie mogłem nic. Spierdoliło mi to strasznie myslenie.
Zwłaszcza że matka cały czas mi podcinała skrzydła:
>chce się nauczyć grać na gitarze/muzyki
"A na co ci to?! Pieniądze tylko marnować na głupoty! Ty masz się uczyć a nie grać na głupotach!"
>chesz wyjsc ze znajomymi
"Patologia jakas, pijaństwo i narkotyki pewnie!"
>nawet jak chciałem na jakies kółka zostawać po lekcjach późno
"Nie ma autobusu! Jak wrócisz?! Nikt po ciebie nie będzie jechał, a na nogach mi wracał nie będziesz!"
I tak za każdym razem.
>A na co?
>A po co?
>Nie musisz tego robić.
>Weź mnie nie męcz.
>Dopóki nie jestes dorosły masz siedzieć w domu i robić jak ci każę.
>(Jak już skończyłem 18) Dopóki mieszkasz na moim utrzymaniu to masz robić jak ci każę.
Ojciec zwykle by mi pozwolił ale go nigdy w domu nie było bo pracował za granicą. A matka mu cały czas gadała jak to się jej nie słucham i jaki jestem okropny pyskaty gówniarz to często też się na mnie wkurzał o byle co.
Jej spierdolenie nie kończyło się też na tym. Była okropnie religijna i pilnowała strasznie bym nie robił patrzył na nic złego.
Jak leciało cokolwiek co nie było dokumentem propagandowym o JPII to kazała mi wyłączać.
Władca Pierscieni? "Brzydkie jakies, potwory, wyłącz to!"
Matrix, scena seksu. "Wynocha na górę!" (miałem 12 lat)
Jak obejrzała Salę Samobójców to dostała pierdolca na dwa tygodnie i chciała patrzeć na wszystko co robię na komputerze.
Pełna kontrola. Dobrze że w ogóle nie umiała obsłużyć komputera bo by patrzyła cały czas na jakie strony wchodzę.
Inna akcja to jak koleżanka mnie ZAPROSIŁA do siebie. Ona zaczęła wymyslać że po co i na co i że NIE WYPADA TAK W PIĄTEK (cokolwiek to znaczy).
cont.

Attached: 1507508094323s.jpg (237x250, 7K)

Jaka masz wynagrodzenie, rodak?

bylo zakop
>ablublu to wina mamy :((((((

maltretowanie ludzi jest przydatne samo w sobie

/anime/
boards.Jow Forums.org/int/thread/89574514#bottom
!!!!!!!

youtu.be/3Gowm-fM51U

Czy oglądasz wideo tego faceta?

drogie są, w gdańsku jest średnio $2000 za metr kwadratowy

Co za bezmózgie yeti

Dear friend, what do you think about your country? I first hear about it!

HAHA polaczki bronią wroga!
>O północy niezadowoleni Tatarzy natarli na Rosjan, a w ich obronie stanęło 500 polskich piechurów, tracąc około 100 rannych i zabitych
pl.wikipedia.org/wiki/Bitwa_pod_Cudnowem

MUH HONOR

co nie wiedziałes ze jest takie państwo jak czarnogóra?

kogutken...

Attached: 1526312923354.jpg (808x524, 191K)

dobrze poczytać o nielicznych momentach kiedy to polacy cuckowali innych aż prawie zrobiłem się dumny z bycia polakiem

Neiraničnyja 500 daliaraŭ
Ja nie hliadžu youtube...

Attached: 23-1.png (800x679, 516K)

>(...)Nasi zaś, którzy przy nim[Dymitrze] byli, rozpustnie żyli, zabijając, mordując, gwałcąc, nie tylko czemu innemu, ale i cerkwiom nie przepuszczali(...).
Żółkiewski o wojnie z Rosją
aż mi surrealistycznie czytać o tym jak polak kogos gwałci zamiast na odwrót

poczytaj o Szczecinie

youtube.com/watch?v=Z7MQrszUovI

Attached: Dawn of War III – Announcement Trailer [Full HD,1920x1080p].mp4_snapshot_02.58_[2016.12.27_19.54.3 (1920x1080, 266K)

>cień kogutka
mój fetysz żbsz

gdzie jest cont pedale

a co z nim?

szczecin technicznie nie nalezy do polski

polska powinna wypowiedziec wojne china i zrobic z nich kolonie

>chiną

>Media: CPK bramą Chin do Europy
>Polska zbuduje megaport lotniczy, który będzie dla Chin bramą do Europy - to tytuł artykułu w chińskim portalu internetowym NetEase.
>Materiał poświęcony jest planom budowy w Polsce Centralnego Portu Komunikacyjnego. Choć plany dotyczące realizacji projektu nie są jeszcze w pełni znane, to zdaniem chińskiego portalu polski rząd liczy w tym zakresie na współpracę handlową z Chinami.
>Popularny portal NetEase informuje o planach budowy w Polsce Centralnego Portu Komunikacyjnego, który docelowo będzie mógł obsłużyć nawet 100 mln pasażerów rocznie. Według autora artykułu port lotniczy będzie dla Chin bramą do Unii Europejskiej, a polskie władze mają liczyć na współpracę handlową w tym zakresie. Portal nie precyzuje jednak na czym miałaby ona polegać.
>Według obecnych planów Centralny Port Komunikacyjny ma być chlubą polskiego narodowego przewoźnika - linii lotniczych LOT. Te z kolei w ostatnich latach postawiły na kierunki azjatyckie. W ubiegłym tygodniu na oficjalnych rozmowach w Chinach przebywał prezes zarządu LOT-u Rafał Milczarski. Nieoficjalnie wiadomo, że LOT chce zwiększyć częstotliwość połączeń na trasie Warszawa-Pekin, a także otworzyć połączenia do kolejnych chińskich miast. Najbardziej zaawansowane rozmowy dotyczą jednego z miast południowych Chin.

Dark solsem mi przypomniałeś tą ciekawą nutkę:

youtu.be/32kYH6XZrIo

Attached: 1524987450741.jpg (2048x1536, 335K)

bardzo bysmy prosili o kontynuacje

chyba nie dostaniemy, pewnie matka go dorwała

ale sucz

>glupi w chuj
>najlepiej dziala z kaplanem
prawdziwy polak

Attached: ogryn.png (243x240, 126K)

Jaaasne, więcej tych insektów niech nam tu łazi i sra

Śmiechłem przyznam. Ehh nie dadzo drugiego dark crusade

chciałbym żyć w Polsce w latach niemieckiej okupacji i wydawać Żydów Niemcom

heh

nigdy ich nie robiłem bo wymagali w chuj ulepszeń żeby być dobzi

a spierdalaj ode mnie

>Jeśli ktoś Kalemu zabrać krowy (...) to jest zły uczynek (...). Dobry, to jak Kali zabrać komu krowy.
ech Kali to jednak prawdziwy Polak był

pewnie głosował na PIS

Luzik Twoi wydaliby Cię szybciej

Attached: 1522487977716.gif (218x218, 1.5M)

>Murzyni som gupi XD
Henryk Sienkiewicz

ale sa dobzi, zawsze spoko jak biegaja z bohatyrem

>ablublu sranie w banie praca od podstaw
aha fajna "młoda" polska kurwy

Ciekawe czy anona matka nie wysłała własnie do zakonu

>Zakazuję stosowania metod jakich stosują ukraińskie rezuny. Nie będziemy w odwecie palili ukraińskich zagród lub zabijali ukraińskich kobiet i dzieci. Samoobrona ma bronić się przed napastnikami lub atakować napastników, pozostawiając ludność i jej dobytek w spokoju.

XD
>bądź polakiem
>chroń ludzi którzy chcą cie zajebać bo muh honor
wstyd za ten naród

>tug rodzice cię kochali i chcieli dla ciebie jak najlepiej a i tak wyrosłeś na spierdona

moze kiedys dadzo eh

a czemu nie masz dziewczyny

>miej zasady zamiast być zwierzęciem
>WSTYD ZA TEN NARUD XD

Attached: cGIay9e.png (280x272, 3K)

>chronienie wroga to zasady
HAHAHA

>bycie dumnym z tego że sie komuś daje wpierdol
dosłownie logika seby, przypominają mi sie rozmowy dresów w gimnazjum
>ej seba ale ty byś matiemu wjebał nie
>no ale łysemu byś nie wjebał bo on chodzi na siłke i kickboxing
>ale grubemu to by każdy wjebał XD

SOME FOLKS ARE BORN MADE TO WAVE THE FLAG
OOH, THEY'RE RED, WHITE AND BLUE

Attached: Tom Clancy's Ghost Recon Wildlands 2017.12.26 - 17.29.52.02.DVR.webm (640x360, 2.87M)

a marcel jest od nich gorszy bo nigdy w życiu nikomu nie wjebał tylko siedzi na forum i pisze
>muh my ancestors :)

dosłownie wszystkie narody są dumne z rozjebania innych, budują pomniki ludziom takim jak Aleksander Wielki a polska buduje pomnik małego powstańca bo dla polaka smierć to zwycięstwo

Sorry. Robiłem sobie cos do jedzenia.
Strasznie wkurwia mnie to, że moja młodsza siostra jest w cholerę rozpieszczana. Mam również starszego brata, ale on też miał luz u niej. Tylko ja w całej rodzinie jestem tak traktowany z jakiegos powodu.
Pamiętam jak pojechalismy do mojego młodszego kuzyna. Miał motor i się spytał czy mogę się nim przejechać. Matka dostała pierdolca, powiedziała że nie ma mowy i wydarła się na wujka, że mu pozwala na cos takiego.
Ogólnie moi kuzyni i znajomi zawsze mogli jechać na miasto na cały dzień i ich rodzice się nie czepiali a ja nawet w terenie tej samej wsi nie mogłem.
A wracając do siostry, dostaje ona wszystko co chce. Cały czas nowe ciuchy, wino na osiemnatki koleżanek, matka jej na wszystko pozwala mimo że zawsze odpierdala głupoty, pyskuje jej i gwiazdorzy. Jeszcze tego samego dnia matka potrafi się zachować jakby nic się nie stało.
U mnie natomiast potrafi się przypominać miesiącami.
Jedna z najgorszych akcji była, jak postanowiłem isc z tym wszystkim do psychologa. Babka całkiem miła i sympatyczna, dużo mi pomogła. Moja ciotka (która jest jedyną spoko osobą) powiedziała, że się zmieniam na lepsze powoli i także wiele innych osób mi to mówiło.
Do czasu. Bo matka kiedys dostała pierdolca, że jakas oszutka, że pieniądze zżera, że przecież to jak lekarz powinno być, że kilka wizyt i po problemie no i przestałem chodzić.
No i mi się wydaje, że po prostu się wkurwiła bo się domysliła że na nią narzekałem.
Przez to wszystko mam teraz cholerną depresję. Nie mam ochoty na nic, boję się ludzi, nigdzie nie wychodzę i nigdy nic nie inicjuje, bo się boję rzeczy od tego, że mi matka zawsze wpajała najczarniejsze scenariusze.

Attached: 1506577880920.png (548x708, 714K)

Хyй вaм, a нe Бeлapycь. Бeлapycы бyдyт c нaми.

kupiłem mamie na dzień mamy taki tabletolaptop z windowsem 10 z czterordzeniowym prockiem i 4 gb ramu

mam nadzieje że sie jej spodoba i przyda do pracy ale pewnie będzie bóldupić że znowu wydaje kupe kasy na prezenty

a tata dostanie tv boxa z androidem do oglądania netflixa bo ciągle narzeka że nic w tv nie ma

Attached: 1518631107041.jpg (643x720, 154K)

>> 89581067 (ty)
>nie zabijanie kobiet i dzieci wroga to go chronienie
Debil czy the bill?

spierdalaj, białorusin jest nasz

>inni ludzie
>ablu ablu miałem takich złych rodziców którzy trzymali mnie na smyczy, ja walczyłem by mieć normalne życie a oni mi nie pozwalali :(
>ty
>miej kochających rodziców którzy nie byli zbyt bogaci ale mimo to chcieli byś był szczęśliwy, bądź odrzucany i zbykowany przez rówieśników w szkole przez co tracisz resztki poczucia własnej wartości i zostajesz spierdonem

jestes kochany

dobrze że taki wcale nie jestem :^)

weź dorośnij kurwa ludzie gorzej mają a żyją szukasz wymówek i chuj
>ablublu bo w domu siedziałem
jak każdy kurwa tu a nikt nie bloguje o tym już którąś kurwa nitkę

Zrób idiotce na złość i się za siebie weź

>bycie pizdą i 'swiecenie przykładem'' jest ok
XD
dlatego was nie szanuje sie na swiecie i wysmiewa ze tylko dostajecie wpierdol a ruska nikt w twarz nie obrazi

może jakies mam deja vi ale ty chyba już któryś raz postujesz tą samą historie tylko ze zmienionymi słowami

zjem sobie lody bo jestem grubasem