Kurva anyátok

kurva anyátok

Attached: alma.gif (364x347, 36K)

Other urls found in this thread:

index.hu/kulfold/2018/08/03/bildt_orban_politiko_tul_messzire_ment/
napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/orban-fidesz-epp-eu-bildt.667376.html
twitter.com/SFWRedditImages

why the apple

Attached: pgTN1rxuqt.jpg (1278x1920, 436K)

Attached: 54.jpg (1814x1210, 440K)

Attached: 1978.jpg (1200x1706, 407K)

Attached: 85360.jpg (1279x1817, 191K)

Attached: 02565825.jpg (1600x1067, 274K)

To be fair, you have to have a very high IQ to understand /kurva anyátok/. The humour is extremely subtle, and without the ability to understand multiple layers of irony most of the jokes will go over your head. There’s also the posters nihilistic outlook, which makes their personalities even more complex drawing heavily from Japanese cartoons for instance, namely anime. The posters understand this stuff; they have the intellectual capacity to truly appreciate the depths of these jokes, to realise that they’re not just funny- they say something deep about LIFE. As a consequence people who dislike /kurva anyátok/ truly ARE idiots- of course they wouldn’t appreciate, for instance, the humour in user’s existential catchphrase “DIE YOU FUCKING MUTT,” which itself is a cryptic reference to Matt Furie’s famous cartoon Pepe the frog. I’m smirking right now just imagining one of those addlepated simpletons scratching their heads in confusion as /kurva anyátok/’s genius wit unfolds itself on their computer screens. "What's with the fruits?", "What does kurva anyátok mean?", "Why do you always post an apple?" they ask themselves. What fools.. how I pity them.

>orbán viktor, bátor kultúrharcos, felveszi a küzdelmet az elnyomó liberális médiával szemben (2018, utószínezett)

Attached: 1533274224109.jpg (1596x2048, 371K)

korcs

>ha a miniszterelnök nyilatkozik egy tévének, azt átveszi a többi
skandallum

Anonnak lesz még a nyáron valami?

Csork

Remélem azért te is érzed, hogy ez erős csúsztatás

Milyen íze van a puncinak?

tanyasi cigányok dögöljetek meg

fasz

Sós tej és réz :DDD

az is erős csúsztatás hogy a köztévé összes csatornáját felsorolja, miközben ezeken mindig is ugyanaz a híradó ment amióta léteznek

nem, hál'Istennek

sós nyál

hitler vagyok

leginkább állott hugy meg egy kicsit takony íze van

Tegnap jó lájvot nyomott a sertés

ja egész családdal néztük, vicces volt a rostos

a végén még a csöcsei is kint voltak

Szia! Mizu? Hogy haladsz a terveiddel?

na jó ez melyikőtök volt?

Attached: csirke.jpg (720x405, 53K)

Az araboktól már a csirkék sincsenek biztonságban.

>feleség
>gyerek
>átlagos /ka postázó

a parasztokat eltudom képzelni hogy basszák a lábasjószágot 2 "hűdemagyaréskonzervatívvagyok" posta közben de a többi kizárt

P*stiák
a hungária körúton mi van lezárva?

anyád már megint ott strichelt

Nem ezt kérdeztem te analfabéta korcs

az egész mert elfojt valami lé a picsájából, maradj őrült v*déki alember

BÁZISOLT ROMÁK

Attached: content%3A%2F%2Fmedia%2Fexternal%2Fimages%2Fmedia%2F17681.jpg (500x246, 31K)

>kihangosítva hallgat zenét telefonon
lehet, hogy ő is cig volt, hől

Jó posta ánon

Attached: 1531465052269.jpg (364x573, 32K)

>Egy lehetőség közül választhatnak a magyarok

Vezetünk soha nem hazudik

Attached: 1532028610539.gif (380x349, 33K)

semmi

a centrumnál a szökőkút mindig is a belvárosi cigánygócpont volt
szarul állhatnak ha már a saját fajtájuktól lopnak

>Remélem azért te is érzed, hogy ez erős csúsztatás
kurvára nem, egy miniszterelnöki interjú, még jó hogy lemegy az össze tévén. A holdraszállást szerinted csak egy csatorna közvetítette, vagy külföldön a király/elnök megnyilvánulásai csak a köztévén mennek le? A többi tévén meg mi menjen, hogy Józska bácsi eltaknyolt a disznószaron amikor kiganézta az ólat? Barom.

kisebb képet nem tudtál lőni? kifolyik a szemem

index.hu/kulfold/2018/08/03/bildt_orban_politiko_tul_messzire_ment/
heh semmi személyzet

teszt

Attached: vHYthbPwydoTdjT5tJcle4wCujBVNpfNaUHCogMORxI.jpg (768x768, 166K)

>m-mostmár tényleg túl messze ment!!!
epikai műnemű seggfájás

Nagyon durva szexuális zaklatás történt ott tegnap este. Csodálnám, ha nem robbana ki újra a #metoo kampány ennek hatására.

hogyhogy?
azt láttam hogy a kiki megpróbált benyúlni a csaj dekoltázsába de aztán elaludtam

Az apuka végig tapizta szegény részeg kislányt.

jó hát, szegény vén pöcsnek nem jut már ilyen fiatal töltött galamb

Mennyire?

Ugyanazok a picsák voltak?

nem, ez egy jó kis töltöttgalamb volt nagy csöcsökkel
a kiki is alig bírt magával

Nem, ez most új

Attached: molnárkrisztina.jpg (1055x861, 111K)

jo napot kivanok my magyar bros

jó napot kívánok my bulgár bro

Kicsit túlsúlyos

létezik az orvosoknál gusztustalanabb parazita életforma?
protipp: nem

De legalább nagyok a csöcsei

közgazdász

Mi történt, ánon? :(

ne törődj vele

Orvos a világ legalantasabb létformája.

Beleszartam a bugyimba! :3

KÉPET!!!

látom jól haladsz az asszimilációval te szerb kutya :)

Nincs. Màr eltakaritottam a nyelvemmel

így van

Te is beillieszkedsz a magyar tàrsadalomba, te dühöngő, irigykedő, nincstelen proletàr.

mire lennék én a te irigyed te szarosseggű?

Jöttök wowozni?:D

>2018. augusztus
>néhány ánon még mindig válaszol "neki"
de miért?

Mert alemberek mint ő

Mert amerikàban vagyok. Többet keresek egy hèt alatt mint te 2 hónap alatt. Ja meg nincs több nyomorèk magyar a közelemben.

A magyarok màr csak ilyenek. Butàk meg fèlrevezethetőek.

Hogy lehetnèk èn is akkora alfa mint te??? Hiszen te olyan kis sulibulis okoska vagy!! Tèny h nincs se munkàd, se pénzed, se jövőd, de mèg biztosan sokra viszed majd!!

Minimálbéresek: Elpusztítva.

fos

A múlt hèten unplanned vettem egy ps4-et, ha valakinek a mamija vett konzolt ès van kedve jàtszani, akkor az nyugodtan felvehet, habàr mèg nem vettem túl sok jàtèkot.

Te vagy a fos lol

kuss wowos foskorcs

t. fortnite zoomer

erődéjszaka nagyító*

Jó napot kívánok mindenkinek! Megtiszteltetés, hogy ismét itt lehetek és, hogy Tőkés püspök urunkkal együtt szólhatok ma önökhöz. Rögtön az ő egyik fanyar megjegyzését oldandó hangulatot ide is idézem. Itt arról beszéltünk, hogy Semjén Zsolt azt mondta, hogy Tőkés László a mi iránytűnk, akkor azt mondta László, csak el ne veszítsétek az iránytűtöket. És ez politikailag is milyen igaz. Tisztelt hölgyeim és uraim! Minden évben meg szoktam kérdezni Németh Zsolt barátomat, hogy szerinte miről kellene beszélnem. Most a különböző ötleteket nem idézem ide, de azt mondta, hogy arra figyeljek, hogy bármilyen tágas összefüggésben is szólok, hiszen mégiscsak egy szabadegyetemi előadáson vagyunk, törekedjek arra, hogy a tágas összefüggések is minden Székelyföld, Erdély, a magyar nemzet nézőpontjából értelmezhetőek legyenek. Ezt azért bocsátom előre, mert teszek majd mindenfajta kalandozásokat, de igyekszem olyan nézőpontról és nézőpontból beszélni a világ ügyeiről, amelynek van, lehet és lesz relevanciája Magyarország számára. Végül is mindannyiunkat ugyanaz a kérdés érdekel, a mai hallgatóságot is gondolom, hogy mi lesz, mi történik majd a következő egy év múlva esedékes szabadegyetemi találkozónkig. Mi történik 2019. júliusáig. Azt javaslom, hogy felmérendő a távlatokat, a saját lehetőségeinket és a saját erőnket is. Induljunk ki abból, hogy mi történt mióta nem láttuk egymást. Mi történt az elmúlt egy évben. Nem az eseménytörténet érdekes itt, hanem mi az értelme mindannak, ami az elmúlt egy évben történt. Közhely, de az idő fölgyorsult és egy év alatt több minden, sokkal több minden történik velünk, mint korábban, ezért egyáltalán nem csoda, hogy azt is nehéz elhinni, ami már megtörtént, nemhogy azt, ami majd történni fog és amiről én most majd mindjárt beszélek.

Tisztelt hölgyeim és uraim! A legfontosabb dolog azonban a mögöttünk hagyott egy évből, hogy a kárpát-medencei magyarságnak sikerült átugrania egy újabb lélektani küszöböt. Köszönhettük ugyanis az egymilliomodik visszahonosult magyar állampolgár. Ez volt a legfontosabb az elmúlt egy évben. Ha csak ennyit végeztünk volna, már ezért is érdemes lenne meglengetni a kalapunkat, de ennél többet is tettünk, és mindazt, amit tettünk úgy formulázom, hogy a nemzetegyesítés folyamata átváltozott nemzetépítésbe. Idén áprilisban ennek meg is tartottuk a főpróbáját. Az eredmények azt igazolják, hogy a magyar nemzetépítés sikeres. Április 8-án a választáskor bebizonyítottuk, hogy mi magyarok képesek vagyunk megérteni, az egyébként rendkívül bonyolult és összetett helyzetünket és, ha kell, akkor egy akarattal tudunk dönteni a saját sorsunkról és képesek vagyunk egy nemzetként mozdulni. Innen, Székelyföldről nézve azt mondhatom, hogy a külhoni magyarok kiálltak az anyaországi magyarok mellett. Minden itt leadott voks felelősségvállalás volt Magyarországért. Ezt a felelősségvállalást és kiállást köszönöm most meg az anyaországiak nevében, hálás szívvel önöknek. Nehéz csatában győztünk, közös erővel. Mi történt Magyarországon? Lezártuk a harmadik kormányzati ciklusunkat. Fiatalabbakat szeretném arra emlékeztetni, arra a ködbevesző emléket fölidézni, hogy mi már egyszer '98 és 2002 között is voltunk kormányon, tehát nem nyelvbotlás, amikor azt mondom, hogy a harmadik kormányzati ciklusunkat lezártuk és megkezdtük a negyediket. 1990-re a magyar demokrácia születésnapjára visszatekintve azt mondhatjuk, hogy 16 évet voltunk ellenzékben és 12 évet voltunk kormányon.

>azt hiszi a wow különb mint a fosnite

Ha Isten engedi és élünk, ennek a négy évnek a végén, ami előttünk áll, azt mondhatjuk, hogy helyreállt az egyensúly. A miniszterelnöki székfoglaló beszédemben is elmondtam, hogy a kormány azonban sportemberekből áll és, hogy nem érjük be döntetlennel. Ha szűken a mögöttünk hagyott nyolc évre gondolok, akkor azt mondhatom, hogy nyolc év folyamatos kormányzás után kaptunk még négy évnyi munkára esélyt. Én ezt úgy értelmezem, egy fiatal magyar elemző véleményével egyetértve, hogy felhatalmaztak bennünket arra, hogy kiépítsünk egy új korszakot. A 2010-es kétharmados győzelmet azt én úgy értelmezem, hogy felhatalmaztak bennünket arra, hogy az átmenet zavaros két évtizedét lezárjuk és új rendszert építsünk föl. Ez a gazdaságban egy magyar modellt, a politikában pedig egy új alkotmányos rendet jelentett, egy nemzeti és keresztény alapokon nyugvó új alkotmányos rendet. 2014-es kétharmados győzelmünkkel arra kaptunk fölhatalmazást, hogy ezt a rendszert stabilizáljuk. Ekkor jött létre az ellenfeleink által sokat gúnyolt kifejezés, a nemzeti együttműködés rendszere, ami ugye nem túl szellemes megfogalmazás, de ahhoz képest, hogy a magyar történelem inkább a nemzeti betartás rendszere szokott lenni, tulajdonképpen méltánylandó célkitűzés. És 2018-as kétharmados győzelmünk pedig nem más, mint felhatalmazás egy új korszak kiépítésére. Azonban fontos arra emlékeztetni magunkat, hogy a korszak az mindig több, mint a politikai rend. A korszak egy sajátos és jellemző kulturális közeg. A korszak az egy szellemi természetű rend, egyfajta közös hangulat, talán ízlésvilág is, egyfajta viselkedési mód. A rendszert, a politikai rendszert általában szabályok, és politikai döntések adják. A korszak azonban több ennél. A korszakot inkább kulturális áramlatok, kollektív meggyőződések és társadalmi szokások adják.

A korszak azonban több ennél. A korszakot inkább kulturális áramlatok, kollektív meggyőződések és társadalmi szokások adják. Most ez a feladat áll előttünk, vagyis kulturális korszakba kellene ágyaznunk a politikai rendszert. Ezért logikus, legkevésbé sem meglepő, hogy a napjaink legizgalmasabb vitája éppen a kulturális politika területén robbant ki, és ez szinte azonnal meg is történt a választások után, ha figyelik a Magyarországban zajló politikai, közéleti vitákat, érthetik, miről beszélek. Szerintem ez érthető, és jól is van így, mert valóban egy szellemi és kulturális megközelítésre van szükség a harmadik kétharmad után, és mi tagadás, szeptembertől nagy változások előtt állunk. Tisztelt hölgyeim, és uraim! Az elmúlt egy évről még azt mondhatom önöknek, hogy a nemzeti és keresztény alapokon álló politikai rendszer stabilizálása sikerült. Az alap szilárdnak, és tartósnak tűnik. Nem indokolatlan tehát, az előttünk álló négy évre a korszaképítést jelöljük meg feladatként. Villanásszerűen ideidézek néhány tényt, amely a 2010 után felépített politikai és gazdasági rendszer stabilitását fejezi ki. A növekedés tekintetében 2009-ben Magyarország mínusz hat százalékot produkált, 2017-ben pedig plusz négy százalékot. Most nagy számokat fogok mondani, de a nagyságrendek talán érthetőek lesznek.

Persze mert maga a wow idősebb mint a cigányok akik a korcsniteot tolják

attól a wow még egy fos játék agyatlan barmoknak

Az az érték, amit Magyarország egy évben meg tud termelni, az 2010-ben 27 224 milliárd forint volt, most pedig 38 183 milliárd. Tehát 11 000 milliárd forinttal nagyobb értéket állítunk elő minden egyes évben 2010 óta, mint tettük ezt korábban. Azt mindenki tudhatja, hogy a pénzügyeket rendbe tettük. A hiteleket, a 2008-as válság miatt fölvett hiteleket visszafizettük, az IMF-et hazaküldtük, a hiányt kordában tartjuk, az államadósságot pedig 85%-ról 71%-ra vittük le. Azt is lehet tudni, hogy az export mértéke, az a 19 690 milliárd forintról 31 102 milliárd forintra nőtt. Soha ilyen magas Magyarország történetében nem volt. A 15 és 64 éves kor közötti foglalkoztatottaknak a száma a 2010-es 55%-ról 69%-ra nőtt, ami azt jelenti, hogy 756 ezerrel többen dolgoznak ma Magyarországon, mint 2010-et megelőzően.

A bérek hatvan százalékkal jobban állnak, mint 2010-ben. A demográfiatermékenység mutatója 1,25-ről 1,5%-ra nőtt, és olyan mutatókban is stabilitást láthatunk, mint az orvosok száma. 3665-tel több orvos dolgozik ma, mint '10-ben. Bűncselekmények száma felére csökkent, a széles sávú internetelérhetőség 51%-ról 82-re nőtt, és, hogy mondjak még egy más adatot is, más természetűt, a színházlátogatások száma, az 3 millió 160 ezerrel megemelkedett Magyarországon 2017-ben. 7 millió 601 ezer színházlátogatást regisztráltak. Tehát amikor stabilitásról beszélek, akkor ez az egész magyar élet stabilitásáról szól a gazdaságtól a középosztály kulturális fogyasztási szokásaiig, illetve, a szegények számának csökkenéséig. Tisztelt hölgyei, és uraim! Ez az a stabilitás, amely nem teszi nagyképűvé, vagy valóságról elrugaszkodottá mindazt, amit ezek után szeretnék mondani. Mit lehet ilyenkor tenni? Egy ilyen helyzetben, kétharmados választási támogatottsággal a hátunk mögött, egy nemzeti kormány nem vállalkozhat kevesebbre, minthogy nagy célokat tűz ki maga elé. Olyan nagy célokat, amelyet korábban elképzelhetetlennek gondolt. Olyan nagy célokat, amelyek értelmét adják a következő évek munkájának. Ezeket a célokat mi megfogalmaztuk, kifejtés nélkül, arra a kérdésre válaszolva, hogy mi fog itt történni. Most a legfontosabbakat ezek közül megemlítem. 2030-as időhorizonttal gondolkodva, azt akarjuk, hogy az Európai Unió öt legjobb országa közé tartozó Magyarország az öt legjobb ország között, ahol a legjobb élni, lakni és dolgozni.

abszolúte bázisolt

Az EU öt legversenyképesebb országa közé tartozunk '30-ra. 2030-ra a népesedési hanyatlást állítsuk meg, 2030-ra fizikailag is kössük össze Kis-Magyarországot a többi területtel. A gyorsforgalmi utak menjenek el az államhatárokig. 2030-ra legyen meg az energiafüggetlensége Magyarországnak, amely a biztonság egyik fontos dimenziójává vált. Készüljön el Paks, és az új energiaforrások lépjenek működésbe. Szorítsuk vissza a népbetegségeket, építsük fel az új Magyar Honvédséget, és kezdjünk hozzá Közép-Európa gazdasági megépítéséhez is! Tisztelt hölgyeim, és uraim! Ezek a távlatok, amiből érthető lesz mindaz, amit ezek után mondani fogok. A legfontosabb a mostani hely szempontjából nézve, az a tervünk, hogy újjáépítsük az egész Kárpát-medencét.
Úgy látom a történelmi helyzetet, hogy véget ért a száz év magyar magány korszaka. Újra erősek vagyunk, elszántak vagyunk, bátrak vagyunk, van erőnk, van pénzünk, vannak erőforrásaink, és az elmúlt években bebizonyítottuk a szomszédainknak, hogy aki a magyarokkal együttműködik, az jól jár. Itt a pillanat, hogy újra fölépítsük Kárpát-medencét.

Van egy ajánlatunk a szomszédaink számára. Az ajánlatunk abban összegezhető, hogy kössük össze immáron végre és komolyan az országainkat egymással! Kössük össze a nagyvárosainkat gyorsvasúttal és autópályákkal. Mégis csak szégyen, hogy ilyen összeköttetés nincs Debrecen és Nagyvárad között, Kassa és Miskolc között, Nyíregyháza és Szatmárnémeti között, Eszék és Pécs között, vagy éppen Kolozsvár és Budapest között. Ajánlatunk az is, hogy kössük össze az energiahálózatainkat. Szégyen, hogy ma ez még nem valóság. Azt javasoljuk, az az ajánlatunk, hogy hangoljuk össze a védelmi politikánkat, és hangoljuk össze a haderőfejlesztéseinket is egymással. És végül az ajánlatunk, hogy fektessünk be egymás térségeibe. Mi hozzá is kezdtünk. Most az üzletről nem beszélek, de a tegnapi határon túli magyar vezetőkkel való tárgyalás eredményeképpen azt tudom mondani, hogy a Kárpát-medencében nagyságrendileg mintegy ezer óvoda felújításához és fölépítéséhez kezdtünk hozzá. Ezek mind magyar nyelvű óvodák.

Mit szívott?

Van tehát egy ajánlatunk a szomszédaink számára. Építsük meg közösen a Kárpát-medencét. Ehhez persze az kell, hogy a kölcsönös tisztelet alapján álljunk, az ajánlatunk is csak ebben a szellemben érvényes. A kölcsönös tisztelet pedig megköveteli az őszinte beszédet. Itt van rögtön erre a remek alkalom a százéves évforduló okán. Száz éve lépett be Románia a modern Románia korszakába. Értjük, hogy az ő nézőpontjukból ezen van mit ünnepelni. Azt kérjük, hogy ők értsék meg, hogy a mi nézőpontunkból meg nincs mit ünnepelni.
Azt is kérjük, hogy nézzünk szembe azzal a ténnyel, hogy a modern Románia száz éve nem tud mit kezdeni azzal a természeti ténnyel, hogy itt él több mint másfél millió magyar. Tudjuk, hogy Bukarestben azt mondogatják, hogy Székelyföld nem is létezik. Én egyetértek az RMDSZ ide vonatkozó ünnepi szlogenjével, amely kifejezi azt, hogy akkor is létezett, amikor még a modern Románia nem létezett. És ahogy itt körülnézek, meg ismerem az ittenieket, nyugodtan mondhatom, hogy Székelyföld még akkor is létezni fog, amikor már egész Európa behódolt az iszlámnak. Ebben biztosak lehetünk.

Az ajánlatunk tehát az minden szomszédunk irányába, de a román barátaink irányába is, hogy ahelyett, hogy tagadnánk a valóságot, ami nem ésszerű magatartás, fogjuk fel inkább ezt a helyzetet erőforrásként, tekintsünk Erdélyre is erőforrásként. Akarjuk erősödő Székelyföldet, akarjunk erősödő magyarságot, mert ahogy Kós mondta, ez egy erőgyarapodást jelent majd Románia számára is. Erre az útra is ráléphetnénk, itt már csak akarat kell hozzá. Tisztelt hölgyeim és uraim! Amikor végeztünk a Kárpát-medence fölépítésével, vagy az is lehet, hogy ezzel párhuzamosan, az a feladat is itt áll előttünk, hogy fölépítsük Közép-Európát, ami tágasabb, és több, mint a Kárpát-medence. Itt a lehetőség, hogy az előttünk álló években fölépítsük Európa nagy, erős, biztonságos politikai és gazdasági térségét, vagyis Közép-Európát. Mondjuk ki, hogy a gazdasági fejlődés mellett, annak sajátosságai mellett Közép-Európa egy sajátos kultúrájú térség is. Más, mint Nyugat-Európa. Építsük ezt föl, és fogadtassuk el. Ennek érdekében, hogy Közép-Európa elfoglalhassa Európában a méltó helyét, érdemes néhány tézist megfogalmazni. Én öt tézist fogalmaztam meg a közép-európai építkezés számára. Az első úgy hangzik, hogy minden európai országnak joga van megvédeni a keresztény kultúráját, joga van elutasítani a multikulturalizmus ideológiáját.

A második tézisünk az, hogy minden országnak joga van védelmébe venni a hagyományos családmodellt, joga van azt vallani, hogy minden gyermeknek joga van egy anyához és egy apához.
Harmadik közép-európai tézis, az úgy hangzik, hogy minden közép-európai országnak joga van megvédeni a nemzetstratégiai szempontból kulcsfontosságú gazdasági ágazatait és piacait is. A negyedik tézis úgy hangzik, hogy minden országnak joga van megvédeni a határait, és joga van elutasítani a bevándorlást. És az ötödik tézis pedig úgy hangzik, hogy minden európai országnak joga van a legfontosabb kérdésekben ragaszkodni az egy nemzet egy szavazat elvéhez, és ezt a jogot az Európai Unióban sem lehet megkerülni. Vagyis azt állítjuk mi, közép-európaiak, hogy van élet a globalizmuson túl. Nem az az egyetlen járható út. Közép-Európa útja pedig a szabad nemzetek szövetségének útja. Ez a Kárpát-medencén túli feladat, küldetés, amely ránk vár.

Na, ezek voltak a békésebb vizek. Most hajózunk ki, mondjuk, a Balatonról a nyílt tengerre. Nézzük, mi történt egy év alatt a világban körülöttünk. Először is az amerikai elnök beváltotta az ígéreteit. Emlékezhetnek, az európai elit legyintésére, akik azt mondták, hogy az amerikai elnök által kitűzött cél, miszerint a multilaterális, tehát sokoldalú megállapodáson nyugvó világrendszert ő át fogja alakítani kétoldalú megállapodásokon nyugvó rendszerbe. Lássuk be, hogy az elmúlt egy évben ehhez hozzákezdett, tervszerűen, mérnöki pontossággal halad előre, és ki is bontakozik szemünk előtt egy kétoldalú megállapodásokon nyugvó új világpolitika, és új világgazdasági rend. A körülöttünk fekvő világ másik nagy történése a mögöttünk hagyott évben, hogy a kínai menetelés, fejlődés folytatódik. A harmadik ilyen fontos körülmény, amit figyelembe kell vennünk, hogy az oroszok is beváltották az ígéretüket, amire persze ugyanúgy legyintettek az európai liberális elit képviselői, mint az amerikaira. És lépéseket tett, közel van ahhoz, hogy megoldja a gázszállítást Európába, Ukrajna kiiktatásával. Az Északi Áramlat nemsokára el is készül, a Török Áramlat tervei pedig az asztalon vannak. És a negyedik fontos dolog, ami egy év alatt történt, hogy Európa jobbra tolódása folytatódott, kiderült, hogy ez nem csak egy közép-európai folyamat. Emlékezzünk a német választás eredményére, az osztrák választásra, vagy éppen az olaszok választására. Általános jobbra tolódási folyamat figyelhető meg egész Európában.

Tisztelt hölgyeim és uraim, azért idézem ide ezeket az összefüggéseket, mert egy 10 milliós ország, és egy 15 milliós nemzet számára, mint mi vagyunk, létkérdés, hogy értse, hogy mi történik körülötte. Szembe kell néznünk azzal a ténnyel, hogy egy magunkfajta, magunk méretű ország esetében a butaság kockázata és következménye sokkal nagyobb, mint a nagytestű országok esetében. Tisztelt hölgyeim és uraim, fontos tehát, hogy megértsük, hogy ki, mit akar körülöttünk a világban. Megértsük, hogy mi fog történni a bennünket körülölelő nemzetközi politikában az előttünk álló évben. Az amerikaiak folytatni fogják azt a kísérletüket, hogy megtartsák a vezető szerepüket a világban, és sikeresen versenyezzenek Kínával. Ne felejtsük el, Kínának egy négyszeres demográfiai fölénye van, van egy belső stabilitása, van egy most már technológiailag fejlett és modern gazdasága, vagyis az idő és a folyamatok az ő oldalukon állnak. Az amerikaiak ebbe nem akarnak beletörődni, és rájöttek arra, hogyha minden úgy megy tovább, mint ahogy az előző elnökök alatt ment, akkor a végeredmény előre látható. Egy esélyük van, meg akarják változtatni a nemzetközi játékszabályokat. Hogy ez sikerül-e nekik, különösképpen, hogy ez fegyveres konfliktusok nélkül sikerül-e nekik, ezt ma még senki sem tudhatja, de biztosak lehetünk abban, hogy ez a szándék a világpolitikát meghatározó szilárd és eltökélt akarat. Ezért a játékszabályok megváltoztatásának keretében megpróbálják eltüntetni azt a kereskedelmi többletet, amely ma Európa oldalán velük szemben fönnáll. Erről szólnak az Európai Unió és Amerika közötti kereskedelmi háborúra utaló összecsapások.

Ki fognak egyezni az oroszokkal a fegyverzetkorlátozás mentén, és létrejön majd egy orosz-amerikai megállapodás, és kereskedelmi pozíciókat fognak kialakítani, ha kell, szankciókkal, Kína-USA viszonylatában is. Mit fognak csinálni a következő egy évben az oroszok, tisztelt hölgyeim és uraim. Ennek megértéséhez azt kell tudnunk, hogy Oroszország úgy tekint magára, mint ami egy nem biztonságban lévő ország, abban az esetben, hogyha ütköző zónák nem veszik őt körül. Ezért Oroszország körül ütközőzónák kialakítására fog törekedni, éppúgy, mint eddig. Ennek Ukrajna az egyik áldozata. Az ukránok úgy döntöttek, hogy nem kérnek többé ebből az ötven-ötven nyugati és orosz befolyásolású nyugvó helyzetből, a nyugati világhoz akarnak csatlakozni, és ezért elszakadnak az orosz övezettől. Közelebb kerülnek, talán be is lépnek a NATO-ba, az Európai Unióba, és fölépítik a modern Ukrajnát. NATO-tagságot nem látok, európai uniós tagság realitása szinte zéró. És az új ukrán állam, mely jelen pillanatban ugye adós rabszolgaság felé sodródó ukrán gazdaságot látok. Az oroszok célja, hogy visszabillentsék a korábbi állapotot, úgy tűnik, nem irreális. Ebben az összefüggésben kell gondolkodnunk az Európai Unió és Oroszország viszonyáról. És engedjék meg, hogy elnagyoltan, de megfontoltan azt mondjam, hogy az Európai Unió ma primitív orosz politikát folytat, szankciók és biztonsági fenyegetésre hivatkozó politikát folytat. Képtelen különbséget tenni. Erre szükség volna, mert az Európai Unión belül vannak országok, amelyek tényleg fenyegetve érezhetik magukat, akik tényleg úgy érezhetik, hogy minden nap biztonsági kockázat mellett telik el az életük. Ilyenek a balti államok, és ilyenek Lengyelország is. Ezt az érzést mind a történelem, mind pedig a földrajzi adottságok indokolják.

napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/orban-fidesz-epp-eu-bildt.667376.html
Szarbán

Ugyanakkor teljesen nyilvánvaló, hogy Magyarország nem érez ilyen fenyegetést, Szlovákia nem érez ilyen fenyegetést, a csehek sem, és Nyugat-Európa sem, és nekünk is megvan az okunk arra, hogy így érezzük magunkat. Nyilvánvaló, hogy nincs egy olyan politika, amely mindenkinek jó, ezért helyesebb lenne, ha a lengyeleknek és a balti államoknak a NATO és az Európai Unió extra, szuper biztonsági garanciákat adna, és közben Európa többi részét meg engedné, hogy végre kereskedjen, gazdasági együttműködést építsen ki, a nyersanyagot, az energiát és a kereskedelmi lehetőséget beépítse a saját gazdasági fejlődési lehetőségébe. Primitív Oroszország-politikai helyett tagolt Oroszország-politikára volna szükségünk az Európai Unió esetében. Tisztelt hölgyeim és uraim! Még egy országcsoportról kell szólnom, ami mindig kiesik az érdeklődésünk homlokteréből. Ez Törökország, Izrael és Egyiptom országcsoportja, ezekről most hosszan nem szeretnék beszélni. Csak annyit, jó ha tudnak itt Tusnádfürdőn is, meg Székelyföldön, hogy Magyarország, Székelyföld, Kárpát-medence és egész Európa biztonsága ma azon múlik, hogy Törökország, Izrael és Egyiptom elég stabil ország-e ahhoz, hogy az onnan Európába történő muszlim feláramlást megfékezze és megállítsa. Ha ezek az országok, bármelyik a három közül, elveszíti a stabilitását, annak súlyos biztonsági következményei lesznek egész Európára nézve. Emlékezzenek arra, amikor az arab tavasz keretében Egyiptom elveszítette rövid időre a stabilitását, milyen következményekkel járt mindez. De ez igaz Törökországra is. Az elnököt lehet szeretni vagy nem szeretni, a politikai rendszerével lehet szimpatizálni, vagy nem szimpatizálni, de egy dolog biztos, nekünk egy stabil Törökországra van szükségünk, amely megvéd bennünket az ellenőrizetlen feláramlástól migránstömegekkel szemben