Posisajmo Sisak edicija.
/ex-yu/
PRODAVALA SI KINEZIMA KEROVE
na djevcima budućnost ostaje
mi smo budućnost
družbo što ćemo sada?
ajmo u partizane
Šta mislite o nezavisnoj Vojvodini?
mili dominira
zaigrali bumo jednu
youtube.com
mislimo o m*djarskim rekama suza koje teku lolara
ajmo glasati, tko je za to da idemo u partizane nek digne ruku
podsetnik da ste srbi
to mi lici na nemacku novokomponovanu narodnu s harmonikom
ovo su prave slavenske pesme-
youtube.com
odlicna slika bato
divno prikazano kako su se srbi iz epicentra sirili po evropi
baš i nisi u pravu
youtube.com
*zahuška tak kaj se čuje do Lendave*
zasto treba da bude nezavisna ako moze biti deo nove Jugoslavije
mi smo goti, mi smo ljudi
u pravu sam, prihvati to umesto da se tesis nacionalistickim glupostima
>totalno bi pojebo svoju sestru da mi da
ak malo bolje zamislite i razmislite skuzili bi da to nebi ucinili
Da li su žene biološki adaptirane da budu privlačne ili sam ja biološki adaptiran da ih smatram privlačnim ili ima obja umjereno ili sam neiživljeni djevac pa se ne mogu kontrolisati na prizor bilo kojeg stvorenja suprotnog spola koje iole liči na ljudsko biće?
>mađarska teritorija
>da bude deo nove Jugoslavije
Ubij se.
taj jezik je bukvalno starostokavski (citaj: srednjovekovni srpski)
krivo
stokavski postoji razlicitih vrsti, a srpska je razlicita od one dukljanske koja se govorila ispod neretve isto kao kaj je razlicita od onog govorenog na podrucju danasnje vojvodine
Ja bih da ima fem penis
pa bice joj bolje u Jugoslaviji, u Madjarskoj nema buducnosti
mislim na "crnogorski" koji je zetsko-raski, a niksicki ti je tipican istocnohercegovacki
nisam siguran da sam razumeo, ali vojvodina i šumadija govore doslovno istim dijalektom
bolje pitanje je zasto je socijalno prihvatljivo da zene nose sminku, steznjake, hlace velicine gaca, steznjake
to je ko da ja izadjem van samo u gacama i potkosulji, imam krumpir u gacama i nosim sminku
Zašto braćo moja ne možete voljeti žene, već se dajete grijehu i neprirodnom.
Ne valja vam to braće, zapamtite.
based
"zetsko-raski" je srpski koji se govoril delomicno na podrucju danasnje crne gore
"niksicki" je dio dukljanske kulture koji obuhvaca podrucja poput hercegovine, neretve i tako
to ljudi krivo shvataju jer su zatupljeni nacionalistickim iskrivljivanjima povesti
dobro znas da to ne postoji
haha ladno odoh u grad... ja... u grad... lel
Kako ne postoji kad na to drkam 5 puta dnevno?
ja sam mađar i ponosan na to
branicevo i timok, sumadija i vojvodina, sopska (ukljucivo s kosovom i metohijom) su sve posebne kulturne regije asimilovane u srpsku drzavu kojoj je prava jezgra u tom kaj ti nazivas "zetsko-raskim" jer je izvorna srbija podrucje granice srbije crne gore i bosne
>"niksicki" je dio dukljanske kulture koji obuhvaca podrucja poput hercegovine, neretve i tako
znači hoćeš da kažeš da se narod stare crne gore i primorja selio prema istočnoj hercegovini, tj. da seobe nisu išle u suprotnom smeru?
Ali imaju tako debele i okrugle i sočne guzice čak i kada samo nose obične pantalone dok ja kada obučem takve iste koje mi ističu kurac nisam ni približno toliko privlačan
zetsko raški je vjv istočno hercegovački koji se iskrivio mješanjem s albancima
žuto je manje više čisti srpski
ostalo na ovoj slici je bugarski
Based
sto kaze tackasta degencina sve ti se pomesalo u glavi
niksicki i ostali istocnohercegovacki dijalekti su ti novostokavski, dok je zetsko-raski "dukljanski" i verovatno najarhaicniji stokavski dijalekat
crveno na ovoj mapi ti je zetsko-raski
postajte bazirane slike koje dokazuju srpsku dominaciju
treba mi za kolekciju
obje petice smo izgubili
usamljenost
hocu da kazem da je kultura, lingivstika, arheologija, pravo itd. govore da narod koji govori "niksickim", "hercegovackim" i svim slicnim govorima stvara posebnu kulturnu celinu koju su kasnije od postanka nacionalizma svojatali retardovi koji ne poznaju stvarnost i povest
netacno, zetsko-raski sadrzi najvise stokavskih arhaizama i pored centralnobosanskog dijalekta najblizi je srednjovekovnom govoru
sta te ne pece savjest kad drkas na muskarce pa ti si vec odavno u paklu
ne jedi govna
zuto je govor slaviziranih vlaha
a narod zete i raske (pravi srbi) su potpuno razliciti od drugih
>niksicki i ostali istocnohercegovacki dijalekti su ti novostokavski, dok je zetsko-raski "dukljanski" i verovatno najarhaicniji stokavski dijalekat
pa to ti ja i pokusavam da kazem celo vreme
sve te regije su "asimilovane" seobama tokom srednjeg veka i ranog modernog doba (otkud se isti jezik govori u vojvodini, mačvi i šumadiji), tako da ne razumem tvoju poentu. cela evolucija se može ispratiti seobama srpskog naroda.
dobro, ali po tvojim tvrdnjama dobijamo da narod istočne hercegovine govori "dukljanskim", a pošto znamo da je duklja obuhvatala mali deo crne gore, ispada da se stanovništvo selilo iz primorja u hercegovinu. malo nelogično, zar ne?
Mene bi više grizla savest da traćim vreme na ž*ne (otelotvorenja Sotone).
ne. zeta znači apsolutno isto što i duklja, onaj dio crne gore od kotora prema jugu
ovo raški se odnosi na muslimane u raškoj (koji su zapravo porijeklom albanci). srbi u raškoj/sandžaku govore "hercegovački"
stvar je u tome da ideja nacionalnog identiteta ne postojala do modernog doba
ispravak, to ti ocu da kazem, koristim "dukljanski" da opisem te hercegovacke, crnogorske i slicne kao razlicite od srba
jer je duklja bila razlicita drzava od raske u povesti da kao cini kontrast da svatis
gulp si i nemas pojma
>Uvijek mi se dizala kita kad god me stari tukao po guzici
>on kad bi osjetio kako upire mu o koljeno poceo jos jace.
>sad ne mogu sale svrsiti bez da se kajsom ne bicujem po guzi.
mislim da će ti svi srbi ovdje potvrditi ovo što sam ja napisao
>Vojvodina u Jugoslaviji
>moderna, progresivna, jedna od najbogatijih zemalja Srbije na koju se gradjani mogu ponositi
>Vojvodina u Madjarskoj
>siromasna vukojebina koje se mozes samo da sramis
>centralnobosanski
zapravo klasifikovan je na onoj slici kao istocno bosanski a kao stariji dijalekat se navodi slavonski stokavski koje su ocuvale izbeglice iz bosne tokom migracija naroda nakon pada iste
pravim se da sam norman da bi privuko cure u kvartu
poprilicno jadno al radi
sve kaj ti kazes je potpuno u krivu i neobrazovan si
kako se to "pravis" da si norman? ili jesi ili nisi, tako da ubi se normancino
Based and redpilled. Women are obsolete
ovo mi je ogadilo zivot
što im veliš? koji bi bio hrvatski npc dialog?
da ali ta mi je previse slavonska
naravno da se na sjeveru cuje utjecaj polke i ostalog ali nek, ne smeta mi za razliku od jebene anglo pop muzike koja se stalno vrti na radijima ko ono smece antena zagreb
youtube.com
ima ovdje ljudi iz raške ili okolice pa će me potvrdit
youtube.com
Svi pjeaaaaaavajuuuuu a ja tuguuuuuujem....
nemam kome da se radujem .......
meni smeta ta polka i ta nemacka sranja
gubi se onaj izvorni anrodni karakter i lepota muzike
ja odoh sad u potragu za nekim zenkama u grad
najvise volim da ih drpam za picku i sise kad je pijana vec mi se sad digo
daj ne moraš nas lagati
ako vec pravimo novu jugoslaviu treba i novi istocni blok u kojem ce biti i madjarska i novi ddr.
to je najironicnije, sto najarhaicnijim stokavskim dijalektom danas pricaju hibridi siptara i ko zna cega jos
>stvar je u tome da ideja nacionalnog identiteta ne postojala do modernog doba
to se, na žalost, ne može objektivno tvrditi, jer je pojam nacije konstrukt, za koji ne postoji univerzalna definicija.
>ispravak, to ti ocu da kazem, koristim "dukljanski" da opisem te hercegovacke, crnogorske i slicne kao razlicite od srba
>jer je duklja bila razlicita drzava od raske u povesti da kao cini kontrast da svatis
duklja je bila različita država u najranijem veku-dva; čak i za vojislavljeće se čini, po najnovijim istraživanjima, da su bili iz "raške", a ne iz duklje. duklja je vrlo rano nestala kao država, i sećanje na nju je toliko obrisano da se ni kasniji vladari crne gore (po propasti srpskog carstva) ne pozivaju na dukljansko nasleđe.
kako god, i dalje nije normalno verovati da bi se neko preselio iz primorja u hercegovinu, štaviše dubrovački arhiv ti može pružiti brdo dokaza da su zetski i okolni primorci bežali u italiju.
a jbg kaj bus...
youtube.com
cijela miješana pizza samo za mene oo daa
moze se utvrditi jer je nacionalni identitet moderna pojava
a ja "duklja" koristim kao ujedinjavajuci termin za taj zivalj o kojemu smo pricali u nedostatku boljeg termina
najbolji papa
Jugoslavija nikad nije bila u istom bloku sa madjarskom i ddr
taj zivalj je srpski ne znam zasto ti je to toliko tesko napisati
a podrucje o kome govoris mozes zvati dukljom
znaci duklja i srbi u njoj
>a ja "duklja" koristim kao ujedinjavajuci termin za taj zivalj o kojemu smo pricali u nedostatku boljeg termina
nisam toliko dugo o raspravi, o kom življu pričaš
>moze se utvrditi jer je nacionalni identitet moderna pojava
>A se može utvrditi jer B
>B se može utvrditi jer A
cirkularno zaključivanje nije u trendu zadnjih 2500 godina
napalio sam se
Zašto poljski mladci rade memu od najboljeg Pape?
ali ovaj put mora biti
a poljska se podjeli izmedju ddra i bjelorusije a vas se camcima posalje da plivate do amerike jer ste njihove kurve najvece
pricaj kaj oces doslovno sva znanost, povest tvrde 100% da je nacionalni identitet moderna stvar
nije lingivsticke, arheoloske, kulturne, pravne razlike potvrdjuju
vi ste kao oni moroni koji tvrde da su kajkavciu hrvati
Patuljko, si ikad mislio postat' zamka k'o tvoj sugradjanin Visceratio
ah da evo ih, subota vece oni instinktivno vec krecu da seru o zemljama i narodima i istoriji
vidimo se devcuge hahahah
trebas pratit nogac i rukomet da raspravljas o tome i prepricat dogadjaje koji su se desili dok si bio u drustvu il u srednjoj sa sto vise rjeci ko lik, cimam, butra tekma, kuiš, žešće, opalio
ne zaboravi "brijem"
>nije lingivsticke, arheoloske, kulturne, pravne razlike potvrdjuju
kako nije kad smo ti upravo dokazali da lingvisticke razlike nisu one koje mislis
i losa ti je analogija sa kajkavcima, koji imaju apsolutno drugaciji govor i kulturu od stokavaca
lingvisticke razlike ne mogu da postoje debilko jer je jezik najcvrsci dokaza o postojanju srpskog naroda
au bato
žešće sam ti opalio mamu, kuiš moj lik,
zasto sto su smesni
nemoj mi reci da nisu
ma zasto nas tako mrzis crvatko
ne
dobro ti ucinjelo
>lingvisticke razlike ne mogu da postoje debilko jer je jezik najcvrsci dokaza o postojanju srpskog naroda
ipak postoje znaci glup si
>i losa ti je analogija sa kajkavcima, koji imaju apsolutno drugaciji govor i kulturu od stokavaca
to je samo ocitija razlika, dok razliak izemedju zetsko-raskog i niksickog dokazuje moju poantu
postaj onu "jan pavel szluga pedofila"
>dok razliak izemedju zetsko-raskog i niksickog dokazuje moju poantu
ne dokazuje nista jer oba dijalekta pripadaju stokavskom jeziku glupane
tako tako samo o jezicima obavezno na subotu vece degenerici lol
koje su to razlike srbine moj dobri?