/polska/

edycja kogutków

Attached: 263244836002212.png (528x570, 525K)

Other urls found in this thread:

youtube.com/watch?v=AoUkS2bblYs
youtube.com/watch?v=-tKVN2mAKRI
youtu.be/98n8BGu8uRA
youtu.be/H1yYDuSf3C4
youtube.com/watch?v=tFOoq2oOTJU
youtube.com/watch?v=oYfBvFlQoRQ
youtube.com/watch?v=jMPM9d5j2xU
youtube.com/watch?v=Xr7eiNiDViU
youtube.com/watch?v=akEXWdOBDHE
twitter.com/NSFWRedditImage

przypominam że figurki z aliexpress to frajerstwo

kupujcie tylko u sprawdzonych producentów anime szmelcu

Attached: DSC_0070.jpg (1024x576, 190K)

normalnie przychodzi pocztą i listonosz przynosi, chyba, że są leniwi to zostawiają awizo i odbierasz sam na poczcie
często też wpisują że kosztowało np $3 żeby nie trzeba płacić celnikom niczego
oryginał też ma taką mordkę iirc
ale jak na moje to całkiem urocza tak czy siak

Attached: 1522167474634.jpg (1000x1320, 173K)

kogutków to już by była XV chyba

Attached: 1518802411448.png (1108x1080, 1.19M)

youtube.com/watch?v=AoUkS2bblYs
ale nuta
ale smród

Attached: __cirno_and_tanned_cirno_hidden_star_in_four_seasons_and_touhou_drawn_by_asu_tora__2a5a3eac849cd811b (900x1200, 521K)

nabijamy jeszcze raz

nie, w sumie nigdy nawet mi nic kurierem nie przyszło oprócz tego kiedy konto bankowe robiłem
a jak pan listonosz przywozi to mówi kiedy przyjdzie czy musze przez miesiąc nie wychodzić z domu bo nie chce zeby ktoś inny odbierał?

Attached: 1536855691802.jpg (1150x1500, 661K)

pierwsze cztery obrazki to są obrazki oryginalnej figurki a reszta zdjęć to to co dostaniesz od nich xD

nie każdy jest aż takim purystą
wystarczy żeby stała na półce i cieszyła oko, poza tym powodzenia z kupowaniem oryginałów jak seria już dawno się skończyła
masz tracking przez internet więc możesz na bieżąco sprawdzać, a na poczcie dostaniesz tylko po okazaniu dowodu
teoretycznie członek rodziny też może odebrać jeśli jakimś cudem listonosz przyjdzie z całą paczką w ręce

Attached: 1538393761241.png (706x928, 517K)

no i jak tam maki sie podobała końcówka koncertu?

na zakupy powyżej kilku dolarów masz tracking i tam pokazuje kiedy przychodzi na twoją pocztę. Na następny dzień wtedy najprawdopodobniej przyjdzie listonosz z nią.

Attached: 1504977337694.jpg (634x720, 93K)

fajna była, step zero to one to jedna z moich ulubionych piosenek od Wódek. Ale cały czas miałem w głowie jak trudno zrobić full combo na expercie na tej piosence, gdy słuchałem, kek.

Attached: 1541712840697.png (755x786, 651K)

kozia doopa

Attached: asriel_booty.jpg (800x780, 91K)

wracaj do siebie ciapaku

PATTO HIKATTE
youtube.com/watch?v=-tKVN2mAKRI

no to spoko

z takimi tu siedzimy ;/////////////////////////

grał ktoś w tego deltaruna
fajne to?

Attached: __hakurei_reimu_and_remilia_scarlet_touhou_drawn_by_fkey__116a96b833ab537c374626cd03672d58.jpg (1500x1000, 459K)

nawet na to nie spojrze
normiki rujnują dosłownie wszystko

Attached: 1530458937806.png (779x676, 467K)

po tym spamie tym syfem na całym szambie już nawet nie chce mi się tej gry próbować

lubię jak ewoluuje ten rysunek żbsz

Attached: yande.re 411660 kurosawa_dia love_live!_sunshine!! papi_(artist) seifuku signed.jpg (1181x1795, 1.7M)

Thoughts?

youtu.be/98n8BGu8uRA

wiekszosc z tego od samego poczatku byla gownem

The Passion 2 when?

youtu.be/H1yYDuSf3C4
I'M ON MY WAY FROM MISERY TO HAPPINESS TODAY
I'M ON MY WAY TO WHAT I WANT FROM THIS WORLD

Attached: __mizuhashi_parsee_touhou_drawn_by_fkey__6d67f6ff19aa11b999479b28f76228c9.jpg (900x1273, 429K)

ale nuta
youtube.com/watch?v=tFOoq2oOTJU

Attached: kunieda_aoi 2.png (1360x768, 1.05M)

most poles don't know what happened in 1918

youtube.com/watch?v=oYfBvFlQoRQ

Mel Gibson needs to direct a movie about Witold Pilecki.

gdzie moge kupić kotoloszke?

Attached: __original_drawn_by_nekoze_s22834712__sample-feea5d765eeb8289d6427311cae3a1fc.webm (600x848, 1.56M)

logh i flcl można zdjąć, nikt nie lubił tych nowych anime

ale nota
youtube.com/watch?v=jMPM9d5j2xU
aż się wzruszyłem

Attached: __nero_claudius_and_nero_claudius_fate_extra_ccc_and_etc_drawn_by_fkey__5f1820c2796e57675adf9fedb06b (900x1178, 224K)

nie interesuj się bo kociej mordy dostaniesz

Attached: __konpaku_youmu_touhou_drawn_by_nigo_aozoragarou__186003702533107d578fbd0b7ee78787.jpg (1003x1416, 397K)

youtube.com/watch?v=Xr7eiNiDViU
co tak zdechł

Attached: konpaku_bd5c1e8399d7f989a32f216592a153b0.jpg (2590x3334, 1.26M)

No dobra, doprecyzuje o co mi chodzi bo chyba mnie nie rozumiecie. Warszawiacy dużo o sobie mówią, że Warszawa jest straszna, że jest smog, że korki i że marsze nazistów, no ale według Warszawiaków to w końcu duże miasto i ma niecałe DWA MILIONY mieszkańców. Coś za coś, Night City w końcu.

Prawda jest taka, że Warszawa jest po prostu dużym europejskim miastem, taka z niej metropolia jak z koziej dupy trąba. Korki są wszędzie, smog też a ludzie są chujowi generalnie, gdzieś jest lepiej a gdzieś gorzej.

Jednocześnie Warszawiacy robią z tego jakieś polis, wielkie ale, państwo w państwie. Włączasz ogólnopolskie media a tam Warszawa i jej problemy... bez przesady. Co mnie obchodzą wybory na prezydenta Warszawy, Warszawski pół światek, sen o Warszawie czy powsranie warszawskie. Po co robią z tego taką szopkę. Jednocześnie pozostała część kraju się marnuje. Inicjatywy z Poznania, Szczecina czy Wrocławia znajdują uznanie częściej za granicą niż w Polskich mediach i często są w chuj lepsze. To co wypluwa stolica natomiast, często jest na jedeno kopyto, popkultura albo agresywni hipsterzy na rynku wtórnym, ścigający zachód.

Jak już będzie jakiś mega hit że Warszawski bigosek nie będzie w stanie go zignorować, próbuje z twórcy robić warszawskiego celebrytę. Jeżeli się nie uda, to jest zostawiany w zapomnieniu przez polskie media. Nie jest to tragedia, bo dobre rzeczy bronią się bez problemu za granicą w Londynach, Berlinach czy LA. Dlaczego nie mogą liczyć na Polaków.

Jednocześnie w Polskich gazetach demonizują pierdoły jak marsz narodowców albo kampania Patryka Jakiego, jakby to w ogole było nie wiadomo co. Chuj to kogo obchodzi??? Czemu my to w ogóle tolerujemy? Czemu nikt o tym nie mówi? Czy ktoś mi to wyjaśni?

i dobrze

nie wiem

Attached: __takarada_rikka_ssss_gridman_drawn_by_miya_ur__c88b63942d725e1629a561686ae239d8.jpg (1000x1300, 115K)

to
niepodległa rzeczpospolita warszawska kiedy?

* Księstwo Warszawskie

współczesna Warszawka nie ma nic wspólnego z Rzeczpospolitą

tfw wziąłem urlop na dziś tylko po to by wstać rano i obejrzeć koncert
a jutro też o 11 drugi dzień, na tym właśnie polega życie

implikowanie że warszawe obchodzi co reszta polski pierdoli
dosłownie warszawa to i warszawa tamto, po prostu chyba macie kompleksy i tyle

wyrzucić warszawę z polski i to natychmiast!! dość żerowania na nas!

stan polski B to zdecydowanie wina warszawy

Attached: 1538690263371.jpg (3541x5016, 595K)

to
t. słoik

Ale powstanie warszawskie to wy szanujcie.

>powstanie warszawskie
nk ten obrazek z komentarzem na temat używania dzieci w powstaniu

ide grać

Attached: 1517003100161.jpg (679x960, 45K)

Szczerze mówiąc to mnie gowno obchodzi co się w Warszawie dzieje a najwiecej to o Warszawie pierdoli sama Warszawa niestety, i to mnie wkurwia właśnie jakbyś nie zrozumiał. Ja tu pisze na 4chanie ale przejrzyj gazety telewizje i onety i sam powiedz, kto robi te wszystkie newsy o Warszawie? Bo raczej nie Bydgoszczanie.

Precyzując, Warszawa jest najbardziej niedostępnym i hermetycznym miastem w Polsce. Rozumiem ze na wschodzie ciężko się interesować co robią sąsiedzkie miasta, ale przydałoby się trochę świerzosci.

proszę

Attached: Dlaczego wykorzystywaliśmy dzieci w Powstaniu .png (684x1462, 76K)

już nawet historycznie, jedyne akcje partyzanckie o jakichś sie mówi to w warszawie, ani słowa o reszcie polski nawet chociażby o jebanych partyzantach biegających po górach świętokrzyskich czy gdziekolwiek
tylko dzielni młodzieńcy co rysowali grafitti na ścianach czy wybijali szyby

pytam się sołtysa wsi kiedy drogę wyremontuje, dziury takie jak były 20 lat temu, dalej są w tych samych miejscach. Robiliśmy zrzutkę przez ostatnie parę lat na budżet wioski, inwestycji żadnych nie było, pytamy się sołtysa gdzie jest droga kurwa, a on mi na to, że warszawa jak zwykle wszystkie pieniądze zabrała, żeby tam tym królewiczom nową toaletę publiczną za 10 milionów postawili.
no po prostu kurwa!

>Mamy w tym kraju jeden punkt, z którego pochodzi wszystko zło: to Warszawa.
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostaje ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju.

Attached: hans-frank.jpg (600x800, 190K)

No tak, zamiast tego dostajesz w odpowiedzi wiadomości o tym że Patryk Jakiś odwiedził przedszkole (...)

to stolica Polski tylko Kraków, albo Gniezno

pyszny ból butthurtu dupy wiesniaka

No to są w chuj ciekawe historie, a polski instytut filmowy realizuje Kac Wawe. To nawet jak Hollywood robi film to czasem zrobi coś o Vegas, Nowym Jorku czy Waszyngtonie, a nie cały czas Los Angeles i Los Angeles. Wtf???

nom warszawiacy w wolnym czasie siedzą i piszą artykuły o warszawie bo nas bardzo obchodzi co wieśniaki sobie myślą
to was sołtys na kasę ojebał bo ta mityczna "warszawa" oddaje na was część budżetu w ramach tzw janosikowego i nikomu nie zabiera żeby jakieś toalety publiczne stawiać

>warszawiak kłamie
woah

Może kiedyś zrobią film o Ponurym. Miejmy nadzieję.

Attached: Jan_Piwnik_Ponury.jpg (266x415, 40K)

gdybyś nie był ignorantem z wąskim horyzontem to byś wiedział że jest ogrom filmów które mają miejsce w innych miastach

>wieśniak jest idiotą który nie potrafi logicznie pomyśleć
nom najlepiej znaleźć sobie wroga w kimś z zewnątrz i na niego zwalać winę za to że u ciebie jest chujowo

zobacz sobie przychody warszawy i budżet jakim dysponuje, porównaj sobie ile inne miasta dokładają do budżetu państwa a jakim one budżetem operują. Podpowiem, Warszawa ma taki budżet jak wszystkie inne miasta wojewódzkie razem.
Żeby jeszcze chociaż jakieś efekty było widać, a nie, sprzedajecie kamienicę za grosz, odkupujecie za 100 milionów, potem znów sprzedajecie za grosz a potem znów odkupujecie...

aha jeszcze powiedz że rzydzi rzondzom światem

>argumentum ad żydum

>argumentum ad kradnom bez dowodu

jak na moje to stolica mogłaby być w krakowie, trochę dziwne, że jest w jakimś mieście co zostało kompletnie zniszczone i odbudowane od zera

>jeszcze na początku XX wieku istniały chanaty w azji środkowej
ehh szkoda że w krajach Europy wschodniej nie ma żadnej ciągłości historycznej
mówcie co chcecie o amerykańskich stanach ale te najstarsze to funkcjonują od XVII wieku

Attached: Zakaukazie-Turkestan1903.jpg (3504x2550, 2.02M)

ale nie idź w zaparte i nie zmieniaj tematu. Jako nie-warszawska społeczność Jow Forums-a domagamy się od Ciebie szczerych przeprosin za żerowanie na naszych miastach

Graliście kiedyś w podróżnika?
youtube.com/watch?v=akEXWdOBDHE

był tymczasowo stolicą lublin a potem łódź

Zapominasz tylko że to kino niezależne. Za komuny trochę powstało takich filmów o różnych tematykach, bo komuchy wiedziały jak robić filmy, podstawa propagandy w końcu. Ale to co jest teraz to zapomnij.

>polit*czka

Attached: 1536944614857.png (473x488, 192K)

stoliczka

Popieram

Bo powstanie warszawskie było tak zajebiście bohaterskie, że samym powstaniem Warszawa zasłużyła na miano stolicy.

Ciekawe że po przeniesieniu stolicy do warszawy Kraków był chyba szóstym miastem w Polsce
Dopiero w drugiej połowie XIX wieku odzyskało swoje znaczenie

tylko szpitalny i moje animu żonkie hehe c'nie mati

No ale po chuj wy to piszecie o sobie cały czas? Nie nudzi wam się to? Bo mi się już znudziło a nie żyje w tym mieście.

Nie chodzi mi że Warszawa jest zła, nie zrozum mnie źle, ale kurwa, ile można lizać się po jajach cały czas ;/

Uczyńmy jakieś zadupie na podkarpaciu stolicom, a niech mają. To będzie taki symbol, że wszyscy w Polsce są traktowani równo.

jezu chryste, niech już minie ta rocznica i ludzie przestaną o tym w końcu gadać

mmmm ale pyszna nitka niteczka dobsze ze niema atencjuszuw od anime cweluw morzna pogadaci na powarzne tematy

wczoraj późnym wieczorkiem była fajna nitka
może nie jakoś bardzo jakościowa ale i nikt się gównem nie rzucał

wypierdalaj na /a/ jak potrafisz tylko postowac jedne i te same obrazki 2d kurew

błagam nie uruchamiajcie giełdy w poniedziałek

Attached: 1543791068862.png (918x358, 34K)

Zamość powinien być stolicą bo to największe miasto w jakim wygrało PiS.

>-17% na gieldzie
jak bardzo zabolalo

>2d kurew
tu chyba Cię pojebało dzieciaczku, jak chcesz postować polityczkę to masz tu . /polska/ to animkowa nitka, taka była, jest i na wieki wieków pozostanie.

Attached: 1518977833882.jpg (1280x720, 115K)

>/polska/ to animkowa nitka, taka była, jest i na wieki wieków pozostanie.
AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

nie wiem gdzie w Polsce leży zamość, musiałbym sprawdzić w google ===> czyli, miasto nadaje się idealnie na stolicę. a niech mają. należy im się jak psu buda

polska to jebane gowno przez was i pedal posterow. wypierdalac.

przecież nikt o tym kurwa nie pisze
co mieszkańcy mają do tego że w wiadomościach czy innych faktach jest najwięcej o warszawie ze względu że to stolica i największe miasto
nie rozumiem czemu ty to do mnie kierujesz jakbym ja miał jakikolwiek wpływ na to

Attached: 1514739770787.jpg (230x230, 22K)

zamknij morde
normalna dyskusja się odbywa przecież

idź se na wykop o powsraniu warwsiowskim pierdolić te same pseudoargumenty z obu stron co zawsze od jebanych 70 lat

polska byla zajebista jak nie bylo pedalow ale byly animki idioto

zgłoszony za avatarposting

-17% w ciągu dnia w sumie na Platige przejebałem -70%

>zabolalo
w ogóle już nie boli i nic nie czuję

mmm powstanie warszawskie pis po partie opozycje warszawa miasta wojewódzkie złodzieje sejm historia wolność kraków
/polska/ słusznie ma w nazwie pol

lepsze to niż spamowanie obrazkami z podpisem ale nudy nom to