edycja sobotniego poranka
/polska/
Other urls found in this thread:
en.wikipedia.org
twitter.com
>„Samosąd we Włodowie” lub „Lincz we Włodowie” – medialne określenie dokonanego samosądu, pobicia i zabójstwa Józefa Ciechanowicza ps. Ciechanek, dokonanego w dniu 1 lipca 2005 przez mieszkańców wsi Włodowo (województwo warmińsko-mazurskie) przy użyciu m.in. szpadla, kijów i łomu albo resora.
są te historyjki przetłumaczone na angielski?
>Józefa Ciechanowicza ps. Ciechanek
>pseudonim taki sam jak nazwisko
marny z niego żołnierz wyklęty
niektóre tak, dlaczego?
podesłałbym znajomym z internetu
wielkie dzięki!
...
przebudzenie 2
zdeh
narysujesz coś dzisiaj?
jak będę mieć czas to tak
...
fajnie sromik
elo
znowy odczuwam depresję
Can I come on vacation to poland and not get beaten in the streets? I'm not white european but I am your brother in Xtreme Kebab Removal.
uffffff ale giwera
we kill foreigners on sight
no one gets beaten here stop believing Jow Forums memes
What if I yell deus vult? or kurwa?
you should be fine, but be careful just in case
ja znowu mam hikikomori d-.-b
słucham kooda
I'm mostly joking but y'know. Can never be too sure, I'm pretty light skinned but clearly "not from around here"
Is cost of shit cheap in early december? what's the to do? I can go to Gdansk, Wroclaw, Poznan or Krakow. I need a few days to unwind and my life is pretty worrisome lately. I want to enjoy your culture, history and maybe a woman.
Castles, attractions, parades, maybe I can see snow for the first time in my life, too.
ja pierdziele z jednej strony słysze głośny telewizor sąsiada który słucha jakiejś biesiadnej muzyki, a z drugiej babę która na męża krzyczy i jej durne dziecko
>Wówczas przerażona Anna zaczęła krzyczeć, co zdenerwowało Mazura. Według niego zamachnął się i uderzył kobietę w twarz, zapomniał jednak, że w dłoni trzyma nóż i trafił w szyję trzymanej na rękach dziewczynki. Krzyczącą z przerażenia dziewczynkę ugodził nożem w serce, następnie zadał jeszcze kilkanaście ciosów zarówno Annie Miazek, jak i trzymanej ciągle przez nią na rękach Agnieszce.
matthew...
>zapomniał jednak, że w dłoni trzyma nóż
kurde to jak ten euronymus niezdara przewrócił się na nóż
osoby o tym kolorze skóry są hot
czemu mieszkasz w takim biedackim domu
Go to Kraków, the other places you mentioned are boring
>domu
ach ten mazur w dzień oblewa studentów z arko a wieczorami morduje kobiety i dzieci
chyba sobie znalazłem lekturkę
no to czemu mieszkasz w takiej stodole
>going to see places mostly infested with tourists
>expecting anything good
Why are they boring? and what make Krakow special?
XD
ciężkie jest życie studenta
Kraków used to be the capital and it wasn't destroyed so it has original architecture and many museums
Poznań is famous for being dead after 22:00 and nothing ever happening there, Gdańsk and Wrocław are okay I guess, but not as interesting as Kraków
Also it gets the most tourists in the country, so it has many hotels and restaurants catering to tourists
nie odpisuj mi karaluchu
bardzo krótka niestety
picrel jest to za to jest zbyt krawędziowy
po prostu miej bogatych starych ziomek
czytałem żbsz
97556662
ubij się podwieku
try Zakopane
Fair enough. I don't mind tourists but I don't really do restaurants and lots of bar nightlife. I prefer to hang around like a local anywhere I go cause I'm not much of a social flower nor do I go to just see landmarks and stay in my hotel.
Do you recommend more rural easily-accessible places around Krakow I can visit? Even just little villages of zero import tat just look beautiful, good for a nice peaceful walkabout.
>This is not about prostitution.
>This is about gratification.
>I’m looking for a powerful dick that can fit my pussy.
>I don’t want to fight with nature and hide all my wishes deep inside.
>Hope you have the same thoughts.
>Here is the link to my profile.
daj mi coś długiego i dobrego (nie, nie kutasa)
Auschwitz. Magical place
nie wiem nie czytam dużo jaojów
sznur se znajdź kurwo
gdzie ten link?
*wpycha penora do buzi*
uwu
czo tak agresywnie
nie podam bo ma tracking
*liże z zaskoczonym wyrazem twarzy, czerwieni się i upada nieprzytomny na podłogę*
It looks nice! I'll research.
Ayy! I dunno honestly, I don't feel like a downer.
Idk Lanckorona maybe
>Pod koniec 2009 roku w telewizji ukraińskiej podczas emisji popularnonaukowego serialu Historia ziem ukraińskich, którego sponsorem był Browar Lwowski pojawiło się sformułowanie „Lach, Żyd i sobaka, wse wira odnaka”, którego używało ruskie chłopstwo i hajdamacy podczas wieszania na szubienicy Polaków i Żydów, przy których na wspólnej belce dla pohańbienia zwłok wieszano także psa. Skandal wywołał odcinek tego serialu poświęcony rzezi humańskiej, który zachęcał do poznania „chwalebnej przeszłości ojczyzny”. W odcinku tym ataman Żeleźniak po zdobyciu miasta, posilając się piwem "Lwowskie" powiesił na kościelnej wieży „Lacha, Żyda i psa – bo ich wiara jednaka”. Oburzenie wyraziły polskie środowiska kresowe, a poseł PiS Stanisław Pięta nawoływał do bojkotu piw produkowanych przez Grupy Carlsberg (do której należy Browar Lwowski) i domagał się szybkich i stanowczych przeprosin[22].
is that this maltanese who explained me what languages do you learn in school?
ja też bym się oburzył jakby mnie do polaka porównano
vendetta...
hahaha looor tooo jabaci polakuw
bazowany fatpol shitanon
nauczyles sie co to dynamiczne ip czy nie?
nie sraj tak polaku bo mi kamienicę zaśmierdzisz
nawet mnie nie porównuj do tego cwela napływa
hahahaha nom to ja tesz jestem rzydem i jebie polakuw bo haha polaki to guwno jebane lool
zamiast do maka pojechałem do tych co dają żarcie na wagę i zjadłem zdrowo
toć nie jestem napływem, jest strona o polityczce, to przez polityczkę przyszłem
Probably not, this is my first time in the polska thread I think. There are 2-3 other Malteasers about though.
Thank you, I'll put it on the list.
How difficult would it be to pick up a nice polish lady? I'm 32, in shape and look mid twenties. Handsome, clean shaven, dress well.
toć kek xDdddDDD
czym się różni polak od niemowlaka
jeden jak sra pod siebie to przynajmniej ma pieluchę
97557128
o anime, więc napłynąłem przez najbardziej zjebany board który zjebał całą stronę*
ftfy
nie denerwuj się tak sojaczku
jak chcesz to mogę ci pomóc zbudować cuckshed, żebyś nie musiał w kurtce stać na dworzu
we wouldn't know
to po chuj siedzisz na generale z samymi „sojaczkami”
każdego tutaj wkurwia twoja obecność
na co siedzisz w jednym generale z tym złym naziolem?
jedynie administruję redpille
itt larper odpisuje larperowi
toć o to chodzi kek trollowanie libtardów jest redpilled w chuj xd
>wejdź do autobusu
>zesraj sie na środku
>jak wam nie pasuje to możecie wyjść :))))
Niepołomice, Wieliczka
Ojców National Park though I don't know how it is in December
kek ale was piecze w chuj
jak chcecie to możecie wypierdolić na /a/ jak tak bardzo lubicie tą degenerację
>redpilled
>kek
>libtardy
Turbo rak
zakładajcie polską nitkę na /a/ i wypierdalamy stąd
to kek
Jow Forums rządzi 4chanem jak wam sojakom nie pasuje to możecie wypierdalać xd
obudziłem się i mi zimno
nie argument
Kek, I'm sorry man, I didn't mean it that way.
Sweet, thank you very much! A national park sounds dope, the biggest wildlife we have here in the rare rat or otter (whose the national animal that I've never fucking seen in my life)
to się przykryj głuptasku
>Gest Kozakiewicza – potoczna polska nazwa obraźliwego gestu (znanego pod wulgarnym określeniem „wał”), który polega na zgięciu jednej ręki w łokciu i złapaniu jej ramienia drugą ręką. Jest on łączony z polskim tyczkarzem Władysławem Kozakiewiczem, który na Letnich Igrzyskach Olimpijskich w Moskwie w 1980 roku pokazał go dwukrotnie wygwizdującej go radzieckiej publiczności po oddaniu skoku (na wysokość 5,78 m), gwarantującego złoty medal olimpijski i będącego jednocześnie rekordem świata.
>Władysław Kozakiewicz podczas olimpiady w Moskwie
Zdjęcie Kozakiewicza obiegło prasę na całym świecie (oprócz polskiej i radzieckiej). Ambasador ZSRR w PRL Borys Aristow domagał się odebrania Polakowi medalu, unieważnienia rekordu oraz dożywotniej dyskwalifikacji za obrazę narodu radzieckiego. Polskie władze tłumaczyły gest skurczem mięśnia tyczkarza, który miał być spowodowany sporym wysiłkiem. Kolejne tłumaczenie mówiło, że gest ten pokazywał pokonanie tyczki, inne, że w ten sposób Kozakiewicz okazał radość.
LMAO
cho pytajnik przytule cie
elo wstałem
kiedyś to było
nie jestem pytajnik
kołdra jest zimna
hehe murzyn wygrał z białym dobre dawaj teraz blacked xd
jak posiedzisz pod nią to się rozgrzeje
Depends if you want to stay in Kraków and go to a natural place for less than a day or if you want to stay there for a couple days
If the latter, go to the proper mountains to the south