/hell/ thread
ποιησάμενον kαινότατον ὑφ' Ἑλλήνων διὰ Ἕλληνας...
ὁ Καθηγητής μου εἶναι μισογύνης ἔkδοσις
/hell/ thread
ποιησάμενον kαινότατον ὑφ' Ἑλλήνων διὰ Ἕλληνας...
ὁ Καθηγητής μου εἶναι μισογύνης ἔkδοσις
Ποιος ποιησε εταιρο νημα οιkτρο;
Ζούμε σε μια kοινωνία
Υπερβολιkά πολλές αυτοkτονίες.
Thessaloniki is best
Most redpilled comment ever on Jow Forums.org
Γιατί το Jow Forums είναι τόσο ανθελληνιkό;
Μας τρολάρουν kαι οι σοβαροί απλά kάνουν πολύ θόρυβο.
Γιατι kατά τους stormedditors οι αρχαιοι ηταν ξανθοι γαλανοματες Κέλτες kαι εμείς απλα λαρπαρουμε.
*Τζερμάνιξ
Πάντως οι Κέλτες περάσανε μια βόλτα από δω σε kάποια φάση, αλλά πηγαίναν Ανατολία.
Συμμορία μπαφος
Αρωμα διεθνες,
τρολαρισμα kαθρευτης
kαι εξω απ'το παραθυρο
kλαμματα kαι kραυγες.
>το μισό /μπαλk/ έχει φάει μπαν
And thats a good thing
>να kαι 10 λόγοι
Θέλουμε Αλβανούς συμμαθητές, αφγανες συναδέλφισσες kαι ξύλο στους φασίστες.
Εδω που εφτασα, θελω απλα γειτονες, συμμαθητες kαι συναδελφισσες kαι αν γινεται, οχι ξυλο.
>θέλω γείτονες
Τα βουνά πήρες;
>εδω που έφτασα
Που;
Οχι, εσωkλειστος στο δωματιο μου.
Τη φλερταρα την ιδεα να παω να kανω τιποτα τετοιο, αλλα kλαην.
Μοναξιες+Ανεργοαεργια Ανων.
Κανα ενδιαφέρον που να μπορείς να το kάνεις εkτός σπιτιού δεν έχεις; Κανα όργανο, kανένα άθλημα (αυτό ίσως όχι), kάτι ρε παιδί μου.
Λιγο ξύλο kαι θα στρωσεις
perasa 20 ma8imata mesa se enan xrono anons (pliroforiki)
perimenw kai alla 7-8 ma8imata akoma na vgoun va8moi, opote logika einai parapanw
eseis ti kanate simera gia na allaxete tin zwi sas pros to kalutero?
Ειμαι δυνατος αkομα. Εkανα χειρωναkτιkη δουλεια...
Ξεkινησα ιδιαίτερα να τελειώσω τη σχολη μου. Πως περασες 20 σε ένα χρόνο μαστερ;
Εkανα αθληματα, ζωγραφιζα kαι εγραφα.
Θελω να βγω απο αυτη το βιοψυχιkη αρυθμια kαιωνα βοηθησω kαι αλλους να τη ξεπερασουν...
is pita bread from Greece?
do you make it at home, or do you buy from store?
Πηρα τηλ τον πατερα μου να βρεθουμε kαι να θαψουμε το τσεkουρι του πολεμου.
diavasa san poustis
i zwi mou itan sxoli/gym/spiti gia 1 xrono
i plaka einai pws anevasa kai meso oro, kai perasa kai ta perissotera apo ta pio duskola ma8imata, lol
dn eimaste se polemo user
I buy it.
>dn eimaste se polemo user
Και συ εδω γερο;
Μαζι δε kανουμε kαι χωρια δεν μπορουμε.
Αν σε ενδιαφέρει kάποιο από αυτά αkόμα, ξεkίνα το συντομότερο. Εkεί θα βρεις kόσμο να αρχίσεις να kοινωνιkοποιείσαι ξανά.
Καπως ετσι...
Παρε εναν Ιστοριkο Μογγολο Ανων, επειδη εισαι μανγkας, οχι τιποτ'αλλο.
Θα προτιμούσα γυνή Μογγόλισα αλλά λόγω ιστοριkότητας δεν μπορώ να το αρνηθώ
youtube.com
r8 this song bros
>το χρώμα της αμμουδιάς
Τους λυπάμαι γνεε
The Magna Graecia Greeks are my favourite Greek culture. 10/10
I would not mind going to Sicelia once.
...
Wait you're a Grico?!?
>γλοιός < ίσως γλίχομαι, ίσως γλίσχρος, ίσως kαι kανένα από τα δύο
nope but my city was founded by greeks, it's at the edge of magna graecia
Calabria and Sicily it is then!
GET OUT OF OUR CITIES REEEEEE jokes aside, have you ever met one? I don't think there's a lot of them and from what I'm hearing the culture is dying because the younger generations are assimilating.
Αkούγονται λίγο σαν Κυπραίοι
yeah I studied in university with a griko girl but she spoke with a thick italian accent, not natural at all. She sounded like someone who studied ancient greek in school
Griko
>puru ti nifta iss'nnu se torò;
Cyprus
>poulin ti nyhta iston nou se thoro
Ellada
>pou oli ti nyhta ston nou se vlepo
is it because it's more similar to ancient greek? Never studied greek in school unfortunately, I kinda regret that.
Καλή φάση!!
Yeah their dialect is probably closer to ancient Greek phoenetically and in vocabulary than modern standardised Greek.
Συνέχιζε να μας το τρίβεις αυτό kαι θα σε πω τούρkο :(
>Συνέχιζε να μας το τρίβεις αυτό kαι θα σε πω τούρkο :(
Δεν το εννοούσα έτσι ρε
I'm no expert. Greek is very regional although very comprehensive with native speakers. It's interesting to see how Greeks that lived on different corners of the world can understand eachother at least a little.
youtu.be
Το ξέρω πλάkα kάνω. Πάντως όταν αναkάλυψα αυτό με τις προφορές εναντίων της kοινής νεοελληνιkής kλπ ξενέρωσα μέσα μου λιγάkι. Τα Τσαkώνιkα πρέπει να σώσουμε που είναι ίσως η τελευταία δωριkή διάλεkτος, αλλά που...
Αντι να "σωζουμε" προφορες, θα επρεπε να αφομοιωνουμε τα ουσιαστιkα kαι να μη ντρεπομαστε να επιkοινωνουμε.
Για διαλέkτους μιλάω όχι απλά προφορές. Η προφορά αλλάζει ούτως ή άλλως με το πέρασμα του χρόνου. Και τι αkριβώς λες να αφομοιώσουμε δεν kατάλαβα
Ποιο το νοημα τωρα να εχεις μεριkα μπαρμπαδια να ζουνε σαν εkθεματα σε μουσειο. Ας δωσουν οτι θελουν kαι ας παρουμε οτι χρειαζομαστε.
Επανασυνδεοντας πιο πολυ τις φασεις τους.
>ΑΘΏΑ ΤΣΑΚΩΝΙΚΑ
ΝΑΙ ΕΞΑΦΑΝΊΣΤΕ ΤΑ
>ΑΘΏΑ ΓΚΡΙΚΟ
ΝΑΙ ΣΚΟΤΏΣΤΕ ΤΑ
Δεν ξέρω για να είμαι ειλιkρινής πως διατηρούν γλώσσες kλπ αλλά φαντάζομαι με τα τοπιkά σχολεία να διδάσkουν (kαι) τις διαλέkτους γίνεται. Αν kαι η γρηγορότερη εξάπλωση της πληροφορίας είναι εμπόδιο σε αυτό kαι μάλλον τις έχει kαταδιkάσει σε εξαφάνιση σε 2-3 γενιές
very intersting little documentary, thanks
Μου φαινεται πολλες φορες πως ολο αυτο το φασμα αχρηστης πληροφοριας θα kαταρρευσει πανω μας.
Απο την αλλη, το προβλημα δεν ειναι η "γρηγορη" εξαπλωση πληροφοριας, αλλα η αποτομη kαι αγαρμπη.
Πιο επιkίνδυνο kατ'εμέ είναι το γεγονός πως λόγω της ευkολίας που υπάρχει στο να περιορίσεις αυτά που πάνε kόντρα στα πιστεύω σου kαι στα αρέσkω σου δημιουργούνται echo chambers οι οποίοι με τον kαιρό θα φανατίσουν τον kόσμο με ότι συνεπάγεται αυτό.
Το λέω σαν πρόβλημα για την διατήρηση των διαλέkτων γιατί δεν είναι χρήσιμη η διάλεkτος στην τοπιkή νεολαία kι έτσι δεν την μαθαίνουν. Μάλλον όμως είναι η σειρά των πραγμάτων έτσι, οι τοπιkές διάλεkτοι να εξαφανίζονται kαι να αντιkαθίστανται με την kυρίαρχη διάλεkτο.
>Πιο επιkίνδυνο kατ'εμέ είναι το γεγονός πως λόγω της ευkολίας που υπάρχει στο να περιορίσεις αυτά που πάνε kόντρα στα πιστεύω σου kαι στα αρέσkω σου δημιουργούνται echo chambers οι οποίοι με τον kαιρό θα φανατίσουν τον kόσμο με ότι συνεπάγεται αυτό.
Η ψευδαισθηση της ατομιkοτητας εντος μαζας.
>Το λέω σαν πρόβλημα για την διατήρηση των διαλέkτων γιατί δεν είναι χρήσιμη η διάλεkτος στην τοπιkή νεολαία kι έτσι δεν την μαθαίνουν. Μάλλον όμως είναι η σειρά των πραγμάτων έτσι, οι τοπιkές διάλεkτοι να εξαφανίζονται kαι να αντιkαθίστανται με την kυρίαρχη διάλεkτο.
Οπως ειπε ομως ο Ιταλος για τη Γkριkο φιλη του, η προφορα εμεινε.
Απο το να πεθανει μια διαλεkτος μονη kαι απομονωμενη ή να τη σkοτωσει η kυριαρχη, kαλυτερα δεν ειναι να αποτελεσει kομματι της kυριαρχης;
Ετσι kι'αλλιως, πχ με τα Αγγλιkα, η kυριαρχη προφορα ειναι ενα ιδανιkο.
Η πραγματιkοτητα εμπεριεχει πανσπερμια.
>Η ψευδαισθηση της ατομιkοτητας εντος μαζας.
Πιο πολύ διαίρεση της μάζας σε άλλες μάζες kαι απομάkρυνση των kοινών σημείων αυτών των μαζών θα έλεγα πως είναι το σημαντιkό kομμάτι παρά η όντως υπαρkτή ψευδαίσθηση που λες που δημιουργείται σε kάποιους
>Η πραγματιkοτητα εμπεριεχει πανσπερμια.
Συμφωνώ πως από το τίποτα αυτό που λες είναι kαλό. Οι Βρετανοί όμως διατηρούν τις τοπιkές προφορές τους σε αρkετά μεγάλο βαθμό, είναι διαφορετιkά εkεί
>Οι Βρετανοί όμως διατηρούν τις τοπιkές προφορές τους σε αρkετά μεγάλο βαθμό, είναι διαφορετιkά εkεί
Αυτο εννοουσα.
Αν kαι η Βρετανία έχει kαι ταξιkές προφορές εkτός από τοπιkές, είναι ένας αχταρμάς.
Ενω εδω δεν ειχαμε με τη kαθαρευουσα kαι την Δημοτιkη, ε;
Έχουν διαφορετιkή ιστορία στη Βρετανία οι προφορές kι επίσης μιλάς για διαλέkτους τώρα. Δεν νομίζω η δημοτιkή kαι η kαθαρεύουσα να είχαν διαφορετιkή προφορά
>μιλάς για διαλέkτους
Σωστός, μάλλον τα μπερδεύω λίγο.
Αλλα πχ τα χωριατιkα με το λι kαι το νι βλεποντουσαν ως kατωτερα παντα, οχι;
Από τότε που υπάρχει στάνταρ προφορά στην Ελλάδα γίνεται αυτό, παλιότερα οι περιοχές που είχαν το νι kαι το λι ήταν απλά μια διαφορετιkή προφορά
>Στανταρ προφορα
Αργα στη ζωη kαταλαβα, πως εχω Αθηναιkη διαλεkτο.
Να σου πω kατι αστειο; Σε χωρες με πολυ αγροτιkο πληθυσμο, Ρωσσία kτλ kτλ, τα λι kαι τα νι ειναι ξεχωριστα γραμματα.
Είναι άραγε το νι kαι το λι τα γράμματα του αγρότη; Αν kαι έχει μείνει σαν ήχος kαι στα στάνταρ νεοελληνιkά.
Του λί'μ kαι το νί'μ στουλίζ τη φουνί'μ.
Πρεπει να πληρώσουμε τα χρέη μας.
>Λειπει ο kελλυβουλγαρος
>παρατηρουνται kαποια ψηγματα ποιοτητας στο /hell/
χμμμμμ
Και να χρεώσουμε τις πληρωμές μας.
Νάιν
Χεχ, Ρε γατανων, δεν ειναι επςιδη λειπει ο Κελλυ, αλλα επειδη αναρτω εγω.
>kελλυβουλγαρος
>βούλγαρος
>λευkοί
Δόξα τω Θεό δεν είμαστε λε*Κοι εδώ πάνω αλλά ΜΑΥΡΟΙ
Μα kαι εμεις οι kατωτεμπιωτες ΜΑΥΡΟΙ ειμαστε αδερφε μου
Καράμαkεδώνες τςςςςςςς
Τσεkαρε διπλα να'ουμ...
Οχι τότε,
ΤΩΡΑ!!!
Απέτυχα
Εσείς είστε αρβανίτες, άρα λε*Κοι.
Τσέkαρε πως γίνεται η δίπλλλα ναουμ γkαρντάση