/polska/

to załóż se bloga na wykopie, chuj mnie to

po tytule obstawiam, że jej jakiś kitaj forme zalał.
po obrazku widząc ten tusz na jej ramieniu chce mi się rzygać.
oglądać nie będę więc mam w sumie wyjebane

oslo
spierdalaj weronika

>nigdy nie będziesz dwarfem mieszkającym w fortecy wzniesionej pod ziemią
ehhh

Istnieje jeszcze jedena opcja ależ o tym nie chciał by pisać do tej pory jak otrzymam kartę Polaka.
>gdzie planujesz zamieszkać w polsce i co będziesz robił
Oszczędził trochę pieniądze żeby wynajmować jakiś pokój lub mieszkanie, obecnie już mam te pieniądze. Nie chciał by dokładnie pisać ile to jest ale tego będzie dość. Chciałbym znaleźć dla sobie jakąkolwiek pracy to niezbyt ważne dla mnie jakom to będzie. Ale chciał by oczywiście pracować w swem zawodzie ale jeśli nie mogę znaleźć pracy jako elektryk mogę pracować w innym zawodzie.

Województwo jeszcze nie wybrałem. poznan.uw.gov.pl/faq-pobyt/faq-swiadczenia-pieniezne-dla-posiadaczy-karty-polaka

Na przykład mi bardzo podoba Poznań ale to jest dość drogie miasto.
>zanim wypierdolisz do finlandii?
Zależy od tego jaką naprawdę jest Polska...

Pierwotnie pomyślałem o tym że pracować całe swoje życie za 350-400$ to nie jest najlepszy pomysł. Lepiej już pojechać do jakiegoś bogatego kraju tam po zapierdalać na chujowej pracy 5-10 lat.

A potem mieć emeryturę z tego powodu że można będzie kupić osobie w kraju mieszkanie i wynajmować jego. Po co w ogóle pracować całe swoje życie za 350-400$ jeśli można siedzieć spokojnie sobie na dupie i neetować za 200-300$?

nawet bym nie wiedział jak, a mnie chuj to że ciebie chuj to sobie będę pisał co będę chciał nie chcesz to nie czytaj.

jebać DHL

>Po co w ogóle pracować całe swoje życie za 350-400$
mądrze, sam wkrótce stąd wypierdole więc cię rozumiem

Attached: 1548325889091.jpg (850x1200, 233K)

>Juz nie wspomne o tescie jezykowym.
Test językowy to po prostu oznaza mieć sertyficat językowy na poziomie B1 otrzymany w Warszawie. Jedna Probe egzaminu kosztuje około 150€. Jeśli normalne przygotować się to raczej zdasz.

zarabiam 800 euro netto miesięcznie
opinie?

Mój wujek pracował 15 lat we Francji, robił tartak tutaj w domu, nakupił różnych maszyn: koparki itp. Miał iść na francuską emeryturkę w lutym 2020. Umarł na zawał 2 miesiące temu w robocie.

to jak się pracuje za granicą to się dostaje ichniejszą emeryturę? czy trzeba mieć obywatelstwo?